Rasanya kek ni jadi viral hari tu kat group masakan di FB.
Nasib baik dia cakap blh gunakan jus lemon.
Cream of tartar pun aku tak tahu apabenda.
Tu yang aku guna lemon je la.
First trial menjadi elok tesktur kek nya..
Walaupun aku salah masukkan bahan B ke dalam bahan A.
Sepatutnya masukkan bahan A ke dalam bahan B.
Eh, jangan terkejut.
Aku memang guna periuk nasi..
Aku takde loyang kek.
Aku guna periuk nasi kecik.
Double boiler letak dalam periuk nasi besar.
Huhuhu
Terbalikkan macam ni
Oleh karana aku just oles planta je dalam periuk ni, makanya payah sikit nak keluarkan
kek comot sikit sebab terlekat
Namun teksturnya ok
Keknya lembut dan berspan jer.
haha..terkejut kita guna rice cooker..heyy tapi nampak gebu kek awak tau..sedapnyaa
ReplyDeletePasni tlg beli loyang kek ye ani.. hihi..
ReplyDeleteComel sgt tu gne puyok nasi..
zana pun ada buat, nnt nak update jgk la. :)
ReplyDelete