Resepi untuk rujukan sendiri.
Last week, teringin benar nak beli keledek..
Nak buat mek comey..
Ada orang panggil kuih cekmek molek.
Aku panggil mek comey..
CARA - CARA ;
1. Buang kulit ubi. Rebus ubi letak garam.
2. Lenyek ubi dan letak gandum.
3. Bentukkan macam donut (keria) dan kalau mek comey, lemperkan adunan keledek dan letak gula..
4. Goreng keria dan mek comey.
5. Kalau nak salut keria, masakkan gula dengan air 3sudu. Bila dah cair masukkan keria. Tutup api dan nanti gula akan putih dan menyalut keria tu.
Keria tak bersalut gula.
Untuk breakfast pagi tadi
Mek comey
Aku buat banyak2 pastu freezekan dalam peti. Nak makan tinggal gorengkan jer..
Psst : Boleh la kalau sekadar makan mulut sendiri..
Ok. Bye
lamenyeeeee aku xwat mek comel..
ReplyDeletekalo wat sndiri puas ati blh bubuh gula byk..
aduhhh keria is really my fav <3
ReplyDelete