nuffnang

JANA DUIT

Family Day 2015 : Teluk Cempedak, Kuantan

Assalamualaikum... Hai Semua...


Family Day ni last minit kami rancang..
Abang No 2 aku yang booking rumah TNB di Teluk Cempedak, Kuantan.
Lepas booking baru dia bagitahu dan  tanya la sape yang nak join lepak sana ala-ala family day la gitu nya haaaaa..

2 minggu sebelum fwmily day ni baru la kami suami isteri konpem nak join.
Adik beradik aku 9 orang yang join hanyalah 6 0rang.

Lagi 3 orang?

Sorang kerja buat cincin - tak join sebab ada projek juta-juta untuk melawan cincin kak mah.
Sorang kerja teknisen TNB - tak join sebab tengah melobi projek juta-juta.
Sorang belajar menjahit - tak join sebab ada projek menjahit untuk geng retis. eh, cik ta ke??

Oh, bytheway alasan di atas tu hanyalah rekaan semata-mata. Hehehek.
Mereka ada urusan kerja yang tak dapat nak tinggal.

Ok.


Family Day 07-09 November 2015

Sabtu - 07 Nov 2015
Masing-masing gerak dari rumah sekitar jam 11 pagi dari Putrajaya, Terengganu &Klang.
Check In jam 3 petang.




Lepas exit Kuantan, kawasan jadi berdebu sebab kes bauksit tu rasanya. 
Perbualan suami isteri masa merentasi jalan bertanah kuning, hanyalah berbual pasal fenomena ni related kan jugak dengan kesihatan.





Tak sia-sia aku cakap kat suami jangan cuci kereta sebab nanti akan kotor bila lepas exit Kuantan.

Lepas sampai semua pakat chop bilik tidur, aku share bilik dengan family abang sulung. 
Petang tu masa dihabiskan dengan melepak di ruang tamu dan jalan2 sekitar Bandar Kuantan cari kelengkapan macam kopi 3 in 1, Gula &Tuna .


Malam tu, dinner di Tanjung Lumpur....




Family Dinner


2 orang yang masih bujang.
Cuba teka mana yang dah kawen???
hihihi



Ahad - 08 Nov 2015

Ahad pagi separuh dari family gi Gambang Water Park..
Separuh lagi memilih untuk jalan sekitar Kuantan...
Namun, apa yang dirancang Allah lebih mengetahui.
Gambang Water Park tutup hari tu sebab masalah electric.

So, semua pakat balik berkumpul balik kat rumah, dan plan nak ke Mini Zoo.


Ini muka FRUST atau muka GEMBIRA ni walaupun water park tutup??


So, pakat-pakat gi Mini Zoo... 
By the way, masuk adalah percuma. Ni yang paling suka. 
Zoo ni berbukit, memang penat sikit..
Jalan kat sana dari pukul 10 pagi sampai pukul 2 petang.
Cuaca panas alahai... Semua benda rasa penat...


Alahai..
Anak sedara comel memeluk tubuh.

Kawan-kawan semua, ketahui la.. 
Bahawanya inilah zoo yang aku pergi masa UPSR dulu...
Trip sekolah berbayar RM5 dari Terengganu ke Kuantan. 
Masa tu masuk Zoo, Gi Teluk Cempedak dan masuk satu shopping mall. 
Masa tu rasa macam dah heaven sangat dah sebab boleh gi melawat tempat orang. 
Bila tengok Zoo ni, memang teringat sangat kat kenangan Trip Sekolah tu. 
Rindu saat tu...
Terbayang lagi muka kawan-kawan celemuihhh comot..kahkahkah..

Ok. Dah. Sambung lagi.

Balik Zoo, kami benti makan. 
Dah seperti biasa, akan ada adegan nak tidur, kepenatan, buat perangai. 
So, mak-mak ada yang tak makan tengahari, hanya tapaukan.
Balik rumah sekitar pukul 3petang.

Lepas bersihkan diri dan solat, semua duk berehat depan TV tunggu petang...

Petang tu, ada yang ke pantai dan ada jugak yang ke shopping mall beli kek. 
Haaa? Kekkkkk?
Apaaa? Ada kekkkk?
Apakah?
Mission pe ni?
Sambutan pe ni?


Oh.. Rupanya malam tu buat sambutan birthday anak sedara aku..
Iman is 2.



Comel kek iman.
RM100 - Kecik Molek.
Yelaa.. Kek Baskin Robbin.
Kecik-Mahal
TAPI SEDAP.
Sumpah SEDAP.
Sekali hadap habis.

Aci tak kalau besday suami, nak mintak suami belikan kek baskin robbin untuk diri dia sendiri..
Boleh aku tumpang makan sekali...
Besday aku kan dah lepas.. huhuhuk


Petang tu sempat aku jumpa ex-opismate aku kat Teluk Cempedak..
Duk berchit chat sampai terlewat aku tapaukan nasi untuk semua kat rumah tu untuk makan malam...
Semua nak makan kat rumah... Mintak tapaukan...
Ni ubat untuk kepenatan berjalan siang tu.. Huhuhu.


Isnin - 09 Nov 2015

Semua gerak balik pukul 10 pagi...
Aku dan abang sulung balik KL.
Abang no 2 dan yang lain semua gi Gambang Water Park....
Balas dendam semalam tak dapat ke sana. huhuhu.



Tu tandanya Umaira tengah buat perangai la tu.
Penat


Family Day 2015 Memories.


Family aku balik dari Gambang, pukul 4 petang.
Kami plak sampai KL pukul 3 petang.
Balik rumah, Beramas mesra dengan baju plak nak kena cuci.


Psst : Walaupun takde aktiviti banyak, sebenarnya lebih kepada berkumpul dan menghabiskan masa sama-sama. 
Semoga 2016 merapatkan lagi kami semua.


Habis jugak entry pasal Family Day. Tak payah nak berepisod sangat.. Tu Samarinda jer.


Ok. Bye
XoXO

5 comments:

Kakzakie said...

Seronoknya kakak tengok semuanya Hani
Termasuk yg comel-lote-kecik-kecik tu pun bukan main lagi
Sengih semua tanda happy belaka..

Asha Lya said...

Best kan dpt kumpul ramai2 dgn ahli keluarga..insyallah family day sklh suami lya awal bln dpn tunggu hihi

cik mah said...

Bestnyer..cik mah pun xlama lagi ada family day gak...

hainom OKje said...

Seronoknya dapat gader gader dengan familiy cenggini kan Hani.... Kalau makan ramai ramai, sure abg yg tua atau yg kaya kena belanja ek hihi....

Nak makan kek aiskrim tu tak payahlah tunggu bezday , lambat sangat..... pergi jerlah Baskin Robbin esok

Ezy Loy said...

Bestnye family day..
Family aku ssh nk kumpol gni..masing2 byk hal..
Raya baru la blh kumpol..