nuffnang

JANA DUIT

Haul Kedai Setia RM2.20

Assalamualaikum... Hai Semua...


Sebelum ni kedai SETIA RM2.10 je.
Sama macam kedai ECO.
Tapi sekarang dah naik jadi RM2.20.
Aku pun tak tahu, sebab dah lama gak tak ke sana.

Kedai ECO kat Setia Alam, suami aku tak syorkan pergi.
Sebab orang sentiasa penuh je.
So, dia bawak aku g kedai SETIA area pekan Kapar.
Aku tak kesah pun, janji boleh menshoppingkan diri. Hehehe.

Moh la, risik-risik apa yang aku beli :



Kebanyakannya untuk dapur

Beli botol untuk sink
2 botol isi SunLight & 1 botol isi sabun cuci tangan Lifebouy
Siap beli tray sekali.

Beli mangkuk kecik ni RM2.20 sekali dgn penutup.
Aku letak sambal belacan, sambal kicap.
Dulu letak dalam bekas plastik.
Ni letak dalam bekas kaca memang mudah nak basuh, dan takde tinggalkan kesan bau.


Rak stackable


Kita tengok tahan lama mana botol ni.
Jangan roboh udah la kena tekan dgn cik suami.
Sebab kerja basuh pinggan kerja dia. Hehehe


Nak letak stok span cuci pinggan, plastik sampah dan lain2.
Or mungkin boleh letak barang pertukangan suami kalau muat.



Ok.Bye
XoXO

Kesah Google Adsense

Assalamualaikum... Hai Semua...


Aku register google adsense sekitar Januari 2020.
Tu pun lepas tahu BFF Cik Ezy buat, aku pun buat.
Tahun ni tengok2 iklan dah deactive.
Tak tahu sebab apa.
Katanya kena masukkan pin verification
Tunggu punya tunggu, surat /email takde sampai pun.

Aku rasa aku request dah 3kali kot. hahaha

Last week aku tanya mak aku kalau ada surat sampai.
(Aku letak alamat kampung)
Mak cakap takde.

Aku buat kesimpulan - Memang aku kot yang problem masa apply google adsense, yelaa sejenis makhluk yang nak buat blog tapi serba serbi tak reti.
Huhuhu.
Mungkin aku yang salah kot, sebab tu takde sampai surat.

Aku biarkan je la. Merajok!. Taknak pedulik.
Takpe la kalau blog takde iklan pun.
Janji ada blog untuk nulis2 cite sendu aku ni.

Tup tup hari ni mak aku whatssap cakap surat ada sampai.
Aku mintak mak bacakan no pin dalam tu.
So, bolehla aku buat verification address tu.




So, kita tengok la apa jadi kat blog aku lepas ni.
Aku pun tak tahu la apa nak jadi.
Sebab serba serbi tak reti ehhhhh.

Sendu betul aku ni..
Mujur ada Cik Ezy yang selalu bantu bab blog ni.

Ok. Bye
XoXO

SENARAI BAHAN UNTUK BUNGA TELUR

Assalamualaikum... Hai Semua...


Senarai barang bunga telur.
Senang nak refer next time.


BUNGA TELUR TISU
Tisu - 100gsm - 45 bunga (2helai untuk 1 bunga)
Riben -14 inci- segulung dpt 38.(riben ikat biasa)
100pcs bunga telur- 11 gulung
Dawai saiz 28-ada 45 pcs
Bunga - 1 dawai potong 3
Riben-1 dawai potong 4
Lidi-10inchi
Bunga- 5 potong tisu
Tisu-potong 3
1 bunga telur- 4 ikatan riben
100 bunga telur- 4 gulung tape bunga (gulung ketat)





BUNGA TELUR CREPE
1 kertas crepe - potong 2, belah 8, so dapat 16
1 bunga crepe - guna 4 keping potongan crepe (jimat)
1 kertas crepe - dapat 4 kuntum bunga
Dawai 24 - untuk bunga potong 3
Dawai 24 - untuk riben potong 4
100 bunga - 4 floral tape
1 riben - potong 65cm (ikatan 2pusing riben)
1 gulung riben - dapat 5bunga telur (4riben/batang)
Kalau nak guna 4riben atas, sarung telur ltk bawah sikit dari bunga.
Kalau guna 3 riben atas, sarung telur&1 lg riben ltk tgh2 lidi




Pssst : Dah lama xbuat bunga telur. Setahun yang lepas buat sebelum PKP sebab adik kawen. So kita simpan kat sini info2 senarai barang, biar senang nak rujuk kelak..

Sape2 nak buat bunga telur sendiri pun senang, ada aku share totorial sebelum2 ni.
Tapi tu la,, musim2 PKP ni sape la yang nk buat majlis kan.. Hehehe


Ok. Bye
XoXO

Kemas Peti Ais

Assalamualaikum... Hai Semua...


Korang bila kemas peti ais yang secara besar besaran?
Hehehe..
Aku last kemas bulan Mac 2020, masa PKP1.0.
Masa baru-baru kena kurung dalam rumah, so cari la aktiviti kat rumah.
Pastu dah takde kemas2 sangat, setakat lap mana2 yang tumpah, menitik2.

So, kali ni kemas peti ais dan tukar alas tray yang baru.
Kan beli alas tray baru, so aku amik kesempatan la kemas peti.
Kebetulan stock dalam peti pun dah banyak habis..
So, mudah la nak kemas.


Alas tray (warna putih) tu beli kat Mr.DIY (RM 0.80)



-SEBELUM-
Ni alas tray yang aku guna dulu,
Sekitar 7tahun dah guna.
Beli kat Mr.DIY jugak. Harga still sama. RM 0.80
Beli yang berwarna macam ni, kalau dah pudar buruk benor nampoknya..



-SELEPAS-


Tingkat bawah


Aku pakai alas untuk tray, walaupun tak besar dan tak menutupi semua tray, tapi atleast kalau comot apa2, aku xperlu keluarkan tray. Just ambik alas dan basuh.
Tapi kalau kalau kena tray jugak, kena la lap jugak kan.

Time rajin ni...
Kalau malas, main sumbat2 je janji pintu boleh tutup.

Sekarang viral peti ais ketuk2 untuk tengok isi dalam tanpa buka pintu.
Harga sampai 8k, eh takpe la.. Hehehe


Ok. Bye
XoXO

Kereta - downgrade sport rim ke size 15 jerrr

Assalamualaikum... Hai Semua...


Kereta mintak nyawa.

2hari lepas kereta tayar belakang pancit.
Suami kerja Isnin naik moto. Aku WFH.
Selasa, aku kena kerja. 
So, aku naik moto la g keje dengan suami.
So, rabu pagi2 kami g tukar tayar baru.
Nak kena cepat tukar tayar sebab nanti nak kena bawak MIL ke klinik dressing luka kencing manis.

Eh, rupanya banyak benda kena tukar.

1. Kesemua 4 tayar dah botak. Yelaaa.. dah lama tak tukar tayar baru.
2. Tukar minyak hitam.
3. Tukar minyak gear.
4. Aku buat keputusan tukar sport rim baru.

Kenapa tukar sport rim baru?
Sebenarnya tukar sport rim (secondhand) yang baru.

Dulu aku pakai size 16.
So, tayar untuk size 16 sekitar RM250 sebijik.
Biasa memang cecah RM1000 kalau tukar 4tayar untuk sebuah kereta ni.

Sebenarnya dah lama decide nak tukar rim kecik sikit iaitu 15.
So, kali ni kami sepakat nak downgrade size rim dari size 16 kepada size 15.

Kalau tayar size 15 boleh dapat dengan harga RM160 je.
So, boleh jimat kat situ.

Bangun pagi, suami tukarkan tayar pancit kepada tayar spare. Then pegi kedai kat area rumah ni tutup pulak kedainya.
So, kami gerak je la sepanjang2 jalan tu cari kedai kereta lain.
So, jumpa la satu kedai ni.

Kedai besar, staff ramai, rupanya kereta pun banyak.
So agak lambat sikit la siap.
Aku lapar pegi tapau makanan.
Kami makan berdua kat tepi kedai moto sebab kedai makan tu tak boleh dine-in.

" Korang baru 1 dos vaksin ke tak boleh makan kat kedai?" tegur staf kedai moto.

"Eh.. takde la. Kedai makan ni memang buat servis tapau je. Kami servis kereta sini, so panas nak jalan kaki ke kedai lain. So tapau kedai kat sini dan makan je tepi2 sini la"


Oh ye.. 
Sport Rim amik yang design sama. Cuma size je berbeza. Lagipun takbanyak pilihan untuk secondhand. Nak amik yang baru, paling murah pun RM800.
Trade in sportrim lama RM300.
Sport rim secondhand yang baru size 15 ni harga RM450.
So, cuma bayar RM150 je la sebab trade in yang lama.
Pastu beli semua tayar Continental yang baru.

Sport Rim 16

Buruk dan banyak calar, banyak kemek.
Dah 12tahun kot (dgn owner lama + dgn aku)

Sport Rim 15
Sama design dan warna

Kedai di Klang



Total semua RM1266.
Tukar 4 tayar baru, tukar sportrim size 15, buat alignment,tukar minyak hitam dan tukar minyak gear.

Tukar minyak hitam - RM160
Valve - RM 40
Tukar minyak gear - RM220
Sport rim - RM150 (lepas trade in)
Tayar baru - RM 165/sebijik
Alignment - RM16
OilFiletr - RM160
Gas dalam tayar - RM20.

Lebih kurang la..

Takpe la.. Harapnya takde rosak2 major ye...
Kereta cari rezeki.
Kereta bantu bawak MIL g klinik dressing luka..
Kereta bantu balik kampung jumpa parents..

Sesekali kalau kereta mintak duit, memang koyak jugak poket kite...
Hehehe..
Kereta sebijik pun semput nak jaga...

Ok. Bye
XoXO

Haul Mr DIY versi ruang dapur

Assalamualaikum... Hai Semua...


Lama tak jejak Mr DIY.
Kali ni 2kali redah gi Mr DIY.
Semata2 nak cari rak bawang/kentang.
Nak g kedai Eco, ramai sangat orang pastu banyak barang sold out.
Kedai RM2 lain kat rumah aku, selalu aku pergi tapi takde yang berkenang nak jadikan rak  bawang.

Hari Pertama :
Terjah Giant Klang Sentral, tapi Mr DIY sini tak de rak yang aku nak.
Tapi aku beli jugak barang lain.
Perempuan mana boleh keluar tangan kosong kan.
Pantang tau...

1. Alas kaki RM2
2. Pelapik rak dalam peti ais RM0.80
3. Selak pintu bilik air RM2,50 (2 sets)
4. S Hook untuk menggantung RM1.80

Letak alas kaki depan bilik air


Hari Kedua :
Aku masuk office sebab nak kena sia kerja sikit, pastu aku singgah Mr DIY kat Starling Mall.
Aku jalan kaki sanggup wei, siap pakai kasut sport sebab nak selesa. Hahahaha.
Puas hati banyak barang dan ada benda2 yang aku nak.
Gigih menshopping 2 plastik besar.
Barang sikit je tapi saiznya besar2, so nampak la macam shopping sakan. Hihihi.

Encik Suami : "Kalau dah hajat kan, jalan kaki pun sanggup ye"

Tadaaaa...

1. Botol kaca RM5.50/pc
2. Rak putih RM8.90/pc
3. Bakul putih 3 tingkat tu RM15.50 (satu). aku beli 3 jadi RM46.50
4. Bakul Hitam RM23.90/pc.

Bakul hitam ada 1 je. Aku nak 2 atau 3. maybe aku kena cari lagi kar Mr. DIY lain.
Or maybe order shoppee je.


Siapla rak bawang / kentang.
Kentang biasa beli 3kilo (pek besar)
Sebab normally, breakfast kami gorengkan kentang untuk MotherInLaw (MIL).
Ada masa, makan petang aku gorengkan kentang untuk MIL, kalau pagi tu tak makan kentang.
MIL jenis tak makan roti, tepung2 pun dia kurang makan,
Tapi kentang dia makan bila aku goreng macam fries tu.
Dulu masa duk berdua dengan suami je, kentang 5bijik pun seminggu tak habis. Hahahaha

-SEBELUM-
Kentang letak dalam guni dia pastu masuk dalam bakul.

Yeay.. Rak kentang & bawang.


Minyak minyak baru letak kat atas
Minyak tong besar ada je, aku letak bawah table top


Rak penggantung letak dalam kabinet.
Nak letak pinggan plastik/tipuware plastik atau senduk2 yang hadiah masa beli ekon dulu

Sekarang musim aku tengah gila nak organise barang kat dapur.


Ok. Bye
XoXO

PTPTN suami apa khabar la sekarang..

Assalamualaikum... Hai Semua...


Hurm..
Kalau sebut PTPTN, yang sihat pun terasa nak demam semula..
Huhuhu..

Eh, bukan PTPTN aku.
Tentula PTPTN seketul suami ku ini..


Baki pada September 2019 ada lagi RM 16,632.73
Baki latest September 2021 ialah RM 12,847.66
Suami punya PTPTN ada RM 28,500 pada tahun 2015 (masa start bayar)

Bayar RM300 sebulan. (Bayar hutang RM287.35, bunga RM12.65)

Nampak penurunan RM4000 pun dah seronok sangat dah.
Tak sabar nya la nak habiskan.
Kalau dah habis bayor ni, memang aku canang satu kampung. Hahaha

Takpe la. Janji bayor kan.,
Eh, ni belum tengok baki personal loan dia.
Mahu pecah skrin ni..
Hahaha


Ok. Bye
XoXO

Throwback : Cat bilik MIL January 2021

Assalamualaikum... Hai Semua...


Masa arwah FatherInLaw (FIL) masuk hospital dulu sekitar 2 minggu January 2021, aku kemas bilik sebab nak sambut FIL balik semula lepas sihat.
Yeala masa arwah ada, takleh nak kemas besar-besaran sangat sebab arwah terlantar je kan. Takkan nak tolak katil ke sana sini, nak alih itu ini kan.. Hehe
Rupanya FIL dah xde balik rumah ni lagi lepas masuk hospital tu, FIL meninggal 17 Januari lepas 17-18hari di wad hospital.

Seminggu lepas meninggal, MotherInLaw (MIL) plan nak alih kedudukan katil sebab nak bagi bilik lebih luas.
So aku mintak suami cat terus bilik tu.
Ala, cat warna asal.
PUTIH je.


-SEBELUM-
Katil duduk sebelah-sebelah


Start cat dinding


-SELEPAS-
Katil susun L shape


Deretan ubat/keperluan letak sebelah katil
Katil masih dua, MIL gilir2 nak tido katil mana pun ikut suka.
Umpama bilik asrama, tapi ko takde roomate.
Hehehe

Kerusi malas maintain kat situ
Nampak plastik biru tu?
Tu plastik balut kaki MIL setiap kali g bilik air.
Luka kaki tak boleh kena air.
Kotak biru bawah katil, aku letak segala ubat dressing kaki.

TV masih hang kat dinding untuk jimatkan ruang


Semua barang arwah, aku biar MIL tentukan samada nak buang atau simpan.
Dan MIL nak simpan, kecuali kain lapik kencing je buang dan baju2 buruk yang  kena klorok atau comot kena makanan yang bila basuh tak tanggal je kami buang.


Kami just cat bilik dan tukar kedudukan katil.
Dulu 2 katil duduk sebelah sebelah)
Sekarang katil letak dalam bentuk L-shape.
Katil arwah FIL masih ok walaupun tak berapa baru, so kami tak buang.
Kami buang tilam je.
So, luas sikit la biliknya.
Dan kemas - kemas barang lain.

Bilik takde kemas sangat pun, aku kemas mana yang perlu je.
Aku pun suruh MIL simpan sendiri barang dia kat mana yang dia senang nk ingat dan nak capai.
Sebab aku keje, so MIL akan sendirian kat rumah.
So, akan senang dia nak uruskan diri dia sendiri

Ok. Bye
XoXO

Rumah Kesayangan : Tukar alas meja makan

Assalamualaikum... Hai Semua...


Kalau yang follow blog aku, mesti tahu yang meja makan aku ni diperbuat daripada pintu bilik.
Pintu bilik kemudian kami letakkan tiang meja from ikea.
Tapi meja ni takde kukuh la, bergoyang sikit la sebab ringan je kan pintu ni as meja makan.

Oleh kerana meja ni dah besar dan muat untuk 7-8 seater, makanya kami guna je tanpa tukar meja makan baru.


Picture 1 : Meja masa mula-mula buat
Tu warna meja (papan pintu) yang asal.
Warna coklat - ala oren

Aku just alas kain patch yang aku jahit.
Setahun jugak guna lapik kain ni. cuma time tu kami jarang guna meja makan, senang makan atas lantai je masa tu.


Picture 2 : Kemudian aku balut guna wallpaper.
Masa ni tengah trend orang guna wallpaper untuk dinding rumah.
Konon bajet comey, aku balut la wallpaper corak ni.

Rupanya wallpaper ni cepat pudar dan kotor, sebab selalu kena makanan. Dan selalu di lap permukaan dia menyebabkan permukaan dia makin buruk.



Picture 3 : Sekitar Nov 2018, aku tukar alas meja.
 Beli kain hitam dan alas plastik.
Aku balut meja makan.

Tapi lama-lama plastik jernih atas tu jadi pudar dan berwap kat permukaan bawah dia.
Jadi sangat pudar/kusam.
Kalau dah lap bersih pun, nampak kotor, nampak kelabu je plastik jernih tu.
Seolah-olah macam tak di lap meja tu.

Picture 4 : July 2021 aku balut guna tikar getah corak kayu natural.
Beli di shoppee.
Sangat berpuas hati guna.
Makan tumpah senang nak di lap.
Yang penting nampak kayu original, padahal balut guna tikar getah.
Rupanya guna tikar getah lagi jimat berbanding beli kain & plastik jernih tu.



Picture 5 : Kami takde meja kerja so kat meja ni la kami makan dan buat kerja guna komputer.
Time ada makanan, memang bersepah je la atas tu dengan bekas makanan.
Kerusi campur - campur sebab guna mana yang ada.


Kalau tetamu datang, semua gelak tengok meja kami goyang. Hahaha
Takpe.. Biasalah meja tangkap muat je kan.
Janji ada.


Ok. Bye
XoXO

Rumah Kesayangan : Tukar botol rempah dan beli bekas minyak.

Assalamualaikum... Hai Semua...


Akhirnya ada jugak kesempatan nak seragamkan bekas2 rempah ratus.
Amik bekas yang paling murah di shoppee dan menepati citarasa.
Memang la teringin yang kaca, penutup ala-ala kayu, tapi harganya boleh tahan mahal untuk sebijik bekas ya.
Makanya rakyat marhean macam aku ni mampu cari bekas plastik je. Hehehe.
Harga sekitar RM1.50 je.
Ada 2 saiz. 600ml & 400ml.
Yang 300ml mungkin aku akan beli lepas ni insyaAllah kalau masih ada rempah2 yang nak diletakkan.


600ml & 400ml
Aku ambik yang berpenutup hitam
Sedangkan ada je warna pink dan gold.
Bagusnya botol ni, senang nak lap, sebab rata xde corak2.

-SEBELUM-
Bekas campur aduk je mana yang ada.
Amik yang ada kat rumah je/kitar semula bekas2 prego

Kemudian aku beli bekas untuk isi minyak menggoreng.
Lama jugak aku duk usha bekas minyak ni.
Untuk minyak yang digunakan untuk menggoreng sekali.
Aku asingkan 2 bekas:
   1. Minyak gorengan ringan - kentang, nugget, pisang goreng
   2. Minyak gorengan berat - Ayam & Ikan
Biasanya 2kali goreng, aku terus buang minyak. Sebab tu, aku goreng akan guna minyak sederhana je, tak letak banyak2.
Minyak dah taknak guna, aku kumpul dalam satu botol.
Boleh jual/kitar semula buat sabun (kalau rajin, ada je totorial dalam youtube)

So aku beli 2 bekas (RM15/pcs) untuk 1.4liter.
Besar ye. Memang muat kalau nk letak minyak gorengan.



Aku suka sebab ada penapis & alas bawah minyak.
Memang sangat okay

- SELEPAS-

Aku takde letak labelling untuk rempah.
Sebab aku kenal je nama rempah ratus. Hahaha
Padahal : Sebab takde bajet nak order labelling. Nak buat sendiri malas.

Sebelum ni sos - sos aku letak dalam botol plastik, kemudian aku dah malas nak pindahkan masuk dalam botol plastik.

Jadi la, deko mak - mak (walaupun aku bukan seorang mak, hahaha)
Jadila buat- buat lawa rak rempah.
Barang pun tak banyak sebab aku bukan family besar pun. Beli apa2 semua dalam pek kecik-kecik je.

Tengok lepas ni nak beli apa plak untuk kawasan dapur ni.. Hehehe

Psst : Sekarang kat tiktok dan IG, mak-mak tengah giler belikan botol kaca penutup kayu untuk pantry.. Hehehe..

Ok. Bye
XoXO

DIY : Round Rug daripada seluar jeans suami

Assalamualaikum... Hai Semua...


Nak share aktiviti DIY aku bulan lepas.
Bulan lepas kan masih PKP.
Site aku mula-mula buka, pastu tutup,
So, masa tutup site tu, less sikit la keje aku masa WFH.
Boleh la beraktiviti DIY minggu tu.

Aku ada banyak seluar jeans suami aku yang tak guna.
Ada dekat 9-10 helai.
Ala.. semua bundle je pun beli sebelum ni.
Kalau ada yang beli baru pun just 1-2pasang je, selebihnya semua seluar bundle.
Ada yang dah ketat.
Ada yang terkena klorok.
Ada yang kotor kena cat.
Ada yang koyak.
Dulu aku plan nak jadikan alas kaki je depan bilik air, atau jadikan kain buruk.

Pastu plan nak buat rug.
Lama plan.
Tak buat-buat.

Seminggu jugak wei nak siapkan benda alah ni.
Sakit tangan wei, duk potong kain seluar jeans.
Gunting jahit aku dah la tak berapa tajam.

Ni hasil keje 70% aku, 30% suami.
Aku kerah jugak dia tolong sikit2.

Bahan :
1. Aku guna sekitar 9 helai jeans saiz 36-38 kot.
2. Kain hitam lapik bawah rug.
3. Gam pistol untuk lekatkan rug/cantumkan rug.
4. Benang & jarum untuk jahit kain hitam bawah rug tu.


Dapat rug round diameter sekitar 43 inci / 110cm
Besar jugak





Benda alah ni kalau kotor, memang kena basuh guna tangan je.
Tak leh masukkan dalam mesin basuh sebab nanti dia berbulu.

Cara buat :
1. Potong jeans jadikan potongan kain panjang.
2. Jalin 3helai potongan kain buat mcm ikatan rambut (boleh tgk youtube)
3. Sambung kain guna jahitan.
4. Lepas siap jalin kain semua, boleh la gamkan atas kain.
5. Gamkan jadikan bulatan.
5. Lepas settle semua, potong kain bawah tu jadikan bulatan.

Bila dah siap, tak sangka plak menjadi gak plan nak buat rug.
Sebab kalau ikutkan malas, memang jeans tu aku jadikan kain buruk lap kaki je. Huhuhu.

Buat bentuk bulat lagi mudah ye,
Sebab try nak buat bentuk petak, tapi tak menjadi.

Banyak je DIY gini dalam youtube/pinterest.
Aku pun tengok2 idea kat sana jugak.

P/s : Buat akak2, adik2 yang tanya mana aku beli alas kaki ni... 
Maaf.. Saya DIY sndiri je.
Bukan beli kat kedai..
Jual? Memang takde nak buat kot, sebab kalau letak dengan harga kudrat, takut jadi mahal plak. Better cari kat shoppee je. InsyaAllah lagi berkualiti..

Ok. Bye
XoXO

Kerusi lama di beri nafas baru.

Assalamualaikum... Hai Semua...

Kata orang benda sendu di beri nafas baru.
Itulah boleh diumpamakan dengan kerusi ni.
Kerusi ni ambik dari kampung suami.
Kerusi ni suami/mak mentua nak buang sebab kena banjir, pastu dah buruk.
Tambahan pulak rumah kat kampung memang dah takde sape tinggal.
Kerusi pun ada yang dah goyang-goyang.

So, suami cadangkan bawak la kerusi ni ke rumah kami.
As kenang-kenangan.
Sebab ni kerusi parents dia guna masa kat kampung dulu.
Arwah bapak selalu duk melepak kat luar beranda duduk atas kerusi ni dulu.

So, bermula la:

-SEBELUM-
Kerusi ni banyak lumpur kat bahagian bawah sebab bekas ditenggelami banjir


-SELEPAS-
Tadaa..

Aku cuci dulu kerusi ni.
Pastu lepas kering, aku varnis 2x (varnis-keringkan-varnis)
Beli sarung kusyen kat shoppee.
Kusyen dia ada 2 saiz.
Nak amik yang besar - tak muat
Amik yang kecik - agak kecik sedikit (tak suit-tapi ok je)


Plan nak sarung warna coklat, warna2 earth/natural gitu.
Tapi takde, so aku amik warna cream.
Eh, termatching plak dengan sarung throw pillow aku dari kedai Eco RM2.10 tu.





Modal hanyalah kos cat varnis, kusyen & sarung kusyen.

Psst : Aku suka kerusi macam ni, Lawa ala-ala scandinavian style/nordic style.
Btw, rumah aku takde tema pun. Tema tangkap muat je.


Ok. Bye
XoXO