nuffnang

JANA DUIT

Puasa Week 1

Assalamualaikum... Hai Semua...


Oleh kerana blog akan dirujuk semula as kenang - kenangan. so aku up kan post pasal seminggu menu buka puasa.



Day 1
Masak Sendiri

Day 2
Masak sendiri






Day 3 
Masak sendiri

Day 4
Masak sendiri

Day 7
Masak sendiri
Kuih je beli

* Day 5 tapau & 6 masak sendiri lupa snap photo

Day 8
Masak sendiri.
Ada add on menu sebab ada ipar datang berbuka sekali dgn mak dia .

So far xde singgah bazar lagi.
Sebab sesak.
Kalau singgah beli kuih pun, kat kenalan je.
Tapau pun kat kedai makan sepupu aje.

Korang dah g bazar ke?
Sesak tak?
Biasa tapau apa aje?
Banyak ke?
Aku puasa kali ni memang tak lalu nak makan.
Nasi pun paksa makan walaupun buka puasa.
Entah kenapa. Angin kot..

Ok. Bye
XoXO

Persiapan Ramadan 2022 & Selamat Berpuasa everyone

Assalamualaikum... Hai Semua...


Ahad 3 April 2022 insyaAllah puasa pertama. So, malam 1hari sebelum puasa, aku kemaskan peti ais untuk clearkan barang, sebab esoknya nak beli barang basah. 

Peti ais takde la kotor tumpah itu ini. Just clearkan buang barang2 yang expired, lebihan makanan, dan makanan yang dah taknak makan. 





1 day before puasa g pasar cari barang basah. Dan sayur sikit. Sebab makan bertiga saja dan sahur tak makan nasi, so kemungkinan cukup aje untuk 2 minggu. 


Selamat berpuasa. 
Maaf zahir batin. 

Psst : Ramai tanya raya mana tahun ni... 

Ok. Bye. 
Xoxo