nuffnang

JANA DUIT

Puasa 2018

Assalamualaikum... Hai Semua...


Dah pertengahan Ramadan baru gigih nak update blog..
Tiada perubahan macam tahun - tahun lepas..
Sama ajer..

Kul 5.45pm suami jemput dari opis.
Kul 6.30pm/ Kul 7.00pm sampai rumah..
Pung Pang Pung Pang bersilat memasak.
Kul 7.20pm macam tu dah berbuka..

Sempat je memasak..
Tapi jangan gigih nak masak special2 laa..
Masak ala kadar sap sap soi jer..
So far, 2 kali g bazar sebab berbuka di luar (dengan kawan)
Kalau makan kat rumah, memang takde jejak bazar langsung..
Masak lauk berbuka dah settle.
Kuih takde makan..
Padan duk makan kurma, buah tin, kacang yang aku beli dari kedai arab..

Cadangan nak buat pes segera untuk buka puasa - tinggal angan-angan..
Hahaha...

Dah beli baju raya ke?
Tahun ni ada baju raya untuk aku..
Huhuhu..
Dah lama kenang nak beli jubah warna light grey..
Jubah + Tudung = RM50 kat Muaz KL.
Berbelanja secara berhasmah, jangan berbelanja secara borosmah..
Suami pakai kurta last year yang warna grey gelap.

Raya mana tahun ni?
Team Mertua ke?
Kami tahun ni TeamRayaMertua
TeamRayaPerak.
6 tahun Raya di Perak.
Tahun 2019 la try nak nak TeamRayaRumahMak di Terengganu..
Jangan ada drama swasta lagi yer tahun 2019..

Ok. Bye
XoXO

No comments: