nuffnang

JANA DUIT

DIY : Modified kipas jadi Lampu tidur

Assalamualaikum... Hai Semua...


Opis aku buang kipas ni sebab rosak.
Aku berkenang betul dengan design dia.
So aku kutip.
Konon2 nak baiki semula kipas ni, nak beli enjin kipas semula.. 
Tanya kat kedai, dorang takde enjin kipas ni. 
So aku plan nk modified jadi lampu
Husband modified buatkan lampu tidur aje.
Modal RM 6 untuk bulb dan RM 3 untuk tapak bulb.
Wire pulak guna yang sedia ada.


BEFORE
-Photo from google-


AFTER
Dah jadi lampu






Lampu ni tak terang pun sebab aku pilih bulb yang rendah kecerahan dia.
Tanya orang kedai, dia boleh suggestkan kat kita.

So, jimat dan yang penting comeyyyyy nak mateeeeeyyy lampu tidur ni..


Ok. Bye
XoXO

10 comments:

Farhana Jafri said...

comel betul design dia patutlah sayang nak buang

AzianKhalil said...

kreatif sungguh.. bagus

Khamsi Abdullah said...

Smart design dia. Industrial style. Berbaloi dan puas hati DIY ni.

Mama Zharfan said...

cute jerrr

Han Hanni said...

Tula.. Design nya comel. Sayang nak buang.

Han Hanni said...

Idea ada. Yang tukang nak buat pun ada.terus on

Han Hanni said...

Smart kn design dia.. Tengok dah berkenang. Syg kalau buang

Han Hanni said...

Cute macam ni sayang nak buang

norhidana said...

cun, kretip sungguh

ShirVen said...

comel and creative.