nuffnang

JANA DUIT

Tiap tahun tukar spek..

Assalamualaikum... Hai Semua...


Sejak kerja company baru ni tahun 2015, memang boleh dikatakan setiap tahun aku tukar spek..
Sebab ada peruntukan RM420 untuk Optical.
So, daripada habis macam tu je peruntukan ni, baik aku guna.




Ni cermin mata aku yang baru...
Encik Suami yang pilih..
Aku okey je. janji selesa pakai..
Sebenarnya 2 minggu lepas spek suami patah, so kami ke kedai spek tukarkan frame baru untuk spek suami..
Tak sampai seminggu, frame baru tu terbuka, so kami ke kedai ni semula untuk repair..
Time ni, aku amik keputusan untuk buat spek baru.
Spek sekarang dari tahun 2017 pakai.
Tahun 2018 takde buat spek baru..

Btw ni kedai favourite kami.
Since 2013 kami selesa kat sini.
Contact lens kami pun beli kat sini..
Kenapa favourite?

Sebab..
Orang kedai ni sangat ramah dan sangat membantu!


Spek lama dan spek baru.
Bentuk spek lama tu sama je dari 2003..
Sepeseng je aku pilih.
So tahun ni, pilih yang lain sikit..



Muka suami isteri ni bulat bukan main lagi..
Maklumlah bahagia sokmo..
Makan selera..


Ok. Bye
XoXO