nuffnang

JANA DUIT

Berita Gembira dan Bad news..patut gelak atau nanges?

Assalamualaikum...



Aku baru dapat call semalam dari satu developer....Aku ada g interview bulan September yang lepas.. So, bila diam je..aku ingat aku ni gagal dapat kerja tu..

But, suddenly i got their call yesterday..
A bit shocked laaa...
Urmmrm... Aku mintak masa untuk berpikir...
Bape hari? Bape minggu??
2 jam je pun..
Lepas lunch aku call balik bagitahu decision aku..
Hope everything is well.. Kan..


Lepas tanya pendapat ramai pihak, aku decide nak accept la kerja tu..
Kerja baru ni pulak relate dengan kos yang aku study dulu..
Cari pengalaman kat tempat baru pulak..

Geng- geng opis ni pun dah riuh la..
Sedih pulak bila ingat nak tinggalkan tempat keje ni..
Teringat balik masa mula-mula register kerja kat sini... sobs...
Travel dari Tganu untuk cari rezeki.

Note for me: strugggle ekk kat tempat baru nanti..Jangan nanges-nanges..

*******************************************************************

Hari ni kawan aku kat opis bagitahu dia hilang motor kat rumah.. Baru semalam bergelak ketawa dengan dia, hari ni dapat berita sedih..

Allah bagi kite dugaan, tapi Allah tak pernah abaikan kite tau sepanjang kita harungi dugaan tu.. Ingat tau !

"Friend always stick around u"

Psst : Nak pinjam bahu i ke??

BabAi

1 comment:

mak encik | SZ said...

tahniah dapt keje baru!

takziah utk kawan hani tu... what to do? ermm... bagi lah "dana" skit..ihikss...