nuffnang

JANA DUIT

Cerita Kawen: Kad Kawen

Assalamualaikum...



Kad kawin untuk sebelah perempuan.

Oleh kerana kami kawen dua pasang pengantin di Terengganu (aku dan adik lelaki), maka kad kawen kami adalah satu.
Kami kongsi duit la untuk tempah kad kawen tu.
Mula-mula aku dan bakal suami ingat nak design sendiri, tapi adik lelaki dan tunang dia nak tempah kat tempat abang tunang dia. Murah katanya. So aku ikut je la.

Kos:
Kad Kawen = RM0.80 X 600 = RM480
Sorang hanyalah RM240. Tapi sebenarnya sorang tak sampai RM200 sebab ada lagi orang yang sponsor sikit sebab kenal dengan tauke kedai tu.. Means kad tu tak sampai RM 0.80 pun..
Tapi kalau dorang tak order, aku design sendiri je la..

Contoh kad:

*******

 Kad kawen sebelah perempuan



Kad kawen untuk sebelah lelaki.

Untuk majlis di Perak, suami aku yang design kad ni.
Kami guna 1 A4 paper lipat 3. Kami gabung sekali pelan rumah pengantin perempuan dan pelan pengantin lelaki.
Kiranya sekaligus la.. Mana tahu sebelah saudara pengantin lelaki nak datang majlis di Terengganu jugak, maka mudahlah mereka nak ke sana.


Kos:
200 kertas A4 = RM 10.00 ringgit kot
Kos printing = Free. Sebab buat sendiri. Kalau kira kos ink dalam RM30 je la kot. Tapi free je pun..

kertas biru

Contoh kad:

*********************

Kad kawen sebelah lelaki


Kawan-kawan aku kalau nak datang Majlis Terengganu, aku bagi kad ungu.
Kalau nak datang Majlis Perak, aku bagi kad biru..
Tak isu pilih kasih pun..



Ok.Bye
XoXO

3 comments:

ezy.xixii said...

kad kawen cni muroh lg.. xsmpai la 80sen sekeping..
aku pnye kad 100% wat sndiri.. cume hnta print je.. sbb nk jimat..

Unknown said...

Betul tu.. lagipun rasanya baik spent kos untuk pkara lain lg.. kad kawin ni asal ikhlas nak jemput sudah..kalau kad pun dah nak melebih cntik, elok dpt spent kat lain tpksa spent kat kd kawin lak.juhuh

Han Hanni said...

Ezy: kad kwen ni dapat harga range 30-40sen. walhal harga asal 80 sen. sebab kenal orang sana dan ada org sponsor sikit.
Tapi card ni tersangat cantek dan berkualiti..
So ianya berbaloi-baloi bagi aku..

Yang kt tmpt lagi satu kad dlm 15-20sen include envelope sbb design n print sndiri guna printer cikai-cikai je..huhu


ecah: yupss.. baik jimat untuk kegunaan lepas kawen plak kan..