nuffnang

JANA DUIT

Keperluan Demam sebelum jumpa doktor.

Assalamualaikum...


Bila Suami Demam...

Biasanya aku akan sediakan dulu sedikit ubatan sebelum bawak suami jumpa doktor...
Kadang-kadang bila dia terlalu lemah dan tak mampu jalan, aku kenalah biarkan dia rest kejap, bagi makan dan ada tenaga baru mampu jalan. Then, baru boleh bawak gi klinik.

Antara keperluan yang aku sediakan/beli :
1. Panadol
2. Ubat sakit tekak
3. Strepsil
4. Minyak ubat (cap kapak, vicks)
5. Air sejuk badan cap badak
6. Ubat batuk
7. Air 100plus
8. Vitagen/ Yakult - sebab dia suka

Semua barang ni kena letak satu bekas biar senang orang sakit ni nak cari...
Yakult/Vitagen aku sediakan sebab elok sikit untuk perut orang yang lapar tak makan kan.

Kena pastikan suami makan nasi sikit dan makan ubat. Bila dah bertenaga baru boleh jalan nak jumpa doktor.

I ni saiz ayam kampung. Dia saiz ayam belanda. Mana mampu nak dukung.

Psst : Semoga suami cepat sembuh.

Ok. Bye

3 comments:

PetakBunga said...

guten morgen hani..

ayam kg kecil tapi cergas dan pintar.

ezy.fia said...

aku kalo encik man dmam aku cpt2 ltk kain basah kat dahi die..
die kalo dmam cpt je bdn pnas.. huhu

smge mat cpt smbuh.
=)

Nursaila Norman said...

kalau husband saila demam g klinik pun dia drive sndiri saila teman sblh je, lama lak tu demam dr bini..hehehehe! pastu apa lg takde lah kwn..huhuhu!