nuffnang

JANA DUIT

Rumah Kesayangan : Pasang kipas di dapur

Assalamualaikum...


Sebelum ni rumah ni dah ada kipas di dapur... Tapi rosak...
So, lepas kami beli kipas, suami volunteerkan diri nak pasang kipas kat dapur tu.
Memandangkan cangkuk kipas dah ada, tinggal nak install kipas jer...


Kipas lama.
Dah mintak orang wiring check kan..memang rosak dah pun.

Gigih la suami den ni, pasang kipas lepas balik kerja, aku pulak sibuk la nak goreng daging.
Dah siap masak, suami tak siap lagi pasang kipas.... Sampaikan azan berbunyi suami masih kat atas tangga duk pasangkan skru.


Kipas Panasonic je.
Yang paling simple dan murah kami amik.

Done installation.


So, malam tu bersenang lenang la kami di dapur. Berbaring-baringan simbolik sebab ada kipas baru. Hahaha



Ok. Bye

9 comments:

fat said...

senang ker pasang kipas sndiri? jimat xyah upah kan..

http://fafatintin.blogspot.com

Aty Fared said...

besh ar kat dapur ada kipas... tak ar berpeluh2 kan... aty suka...

~ NANA ~ said...

kat dapur i pn ada kipas tp bila amsak kena tutup kipas, takpon pasang 1 je sbb nanti angin tu tiup2 api...hihi

ruqayya said...

Salam blogwalking...

Kami pun baru lepas pasang kipas bilik. Ok tak pasang kat dapur? Berminyak tak kipas?

Salam perkenalan :)

Ruqayya menulis.... Syoknya Kerja dari Rumah !

~*irjune*~ said...

kat dapur sy pasang kipas dinding je...itu pun kalau masak kene tundukkan sikit kipas tu...kalau tak angin tiup api dapur...

JaJa_NoRLiza said...

errmm...tengah plan nak pasang kipas gak kat dapur...masih mengkaji ruang takut tak lepas..dapur cenonet..kalo tak kena pasang kipas dinding la gamaknya...

* best kan ade kipas kat dapur! lalalla!

Cikrosecute said...

pasti sejuk kat dapur ada kipas...singgah dan follow sini..

Sha Nazri said...

BagusnyabPsg kipas sndri..pas ni msk xpanas sgt..

Shida said...

asalamualaikum
berminat dengan cadar yang murah..3d dan patchwork sila kunjungi http://hshida1689.blogspot.com/?m=1