nuffnang

JANA DUIT

Progress Luka lepas 3tahun lebih dressing

Assalamualaikum... Hai Semua...


(Maaf: Post entry ni gambar luka, boleh skip kalau takleh tengok luka)


Dah lama tak tunjuk progress luka MIL sebab kencing manis.
Sekadar untuk rujukan diri sendiri/suami kelak.
Sebab memang kami berdua je yang urus kaki MIL sebab memang tinggal sekali di rumah kami.
Luka since June 2018.

Luka tak membaik.
Dan luka agak jadi besar semula.
2x kaki menanah semula.
2x jugak MIL sakit2 kaki.

Kencing manis terkawal.
Makan memang pantang.
Tapi memang luka payah nak sembuh.




19 January 2022

19 January 2022

Sedangkan progress luka sebelum ni agak ok.


28 Ogos 2021




22 September 2021


Kekerapan cuci sekarang hanyalah seminggu sekali g Klinik Walia di Puchong.
Manakala cuci di rumah memang setiap hari/selang sehari atas nasihat doktor.
Sebenarnya memang doktor syorkan g setiap 2hari.
Tapi Suami dah takleh nak cuti selang sehari.
Sebelum ni cuci selang sehari (half day setiap kali g cuci kaki), so mana ada company nak allow staff cuti kerap. huhuhu je la.
Kami g klinik pada sabtu ahad & pada public holiday sahaja.


Harapnya di permudahkan dan cepat sembuh lukanya.
Orang yang sakit pun dah tak sabar nak tunggu kakinya ok.

Ok. Bye
XoXO

5 comments:

N.K Ashadi said...

Allahu.. semoga cepag sembuh MIL.

norhidana said...

moga di beri kesembuhan buat mil Hani

Mama Zharfan said...

shafahallah

Nina Mads said...

Lama jugak tu nk sembuh.. semoga Allah berikan ketabahan

Azhafizah MN said...

Sebelum ni macam kecik dan nak elok nampak.
Semoga cepat baik luka kaki MIL. Aaaminn...