nuffnang

JANA DUIT

Rumah Kesayangan - Kabinet Dapur

Assalamualaikum... Hai Semua...


Alhamdulillah.
Akhirnya.. Lepas 8tahun duduk rumah sendiri dapat jugak buat kabinet dapur.
Suami berkenang warna biru salah sorang customer ni buat.
So, aku pun setuju je la. 
Sebab memang aku pun tak tahu nak pilih warna apa untuk match dengan kitchen table top sedia ada yang owner lama buatkan ni.

Handle plak aku beli kat Shoppee.


Material - Melamine
Kos : RM 2400
Contractor : Konsep Aish (Encik Syahmi - +60 19-238 1669)
Kami deal dengan dia sebab memang dia ada buat projek kabinet masa suami kerja setahun dalam bidang renovation. Tengok hasil kerja ok, so kami try kay rumah kami sendiri. So far, puas hati je dengan hasil kabinet kami.


Final Look



Final Look


Contractor tu datang masa kami berdua kerja.
Just ada Mak Mentua kat rumah kami.
Balik kerja, suami sampai rumah dan tunjukkan hasil kabinet melalui whattsap.
Eksaited aku drive nak balik rumah, tak sabar nak tengok kabinet baru. Hehehe


Gambar dalam kabinet 

Gambar dalam kabinet 

Gambar dalam kabinet 

Gambar dalam kabinet 

Gambar dalam kabinet 

Gambar dalam kabinet 

Opis aku ada sebijik tray sampel untuk projek hotel dulu.
Oleh kerana opis nak pindah dah semua barang let go, aku mintak nak tray ni.
So, dapat la sebijik tray. hehehe.

Btw, tray kena potong sikit untuk muatkan ianya slot in ke dalam drawer.





Alhamdulillah.

Komen : Aku puas hati sebab hasil kerja teliti. Pintu yang pasang selari, tak senget, takde gap yang menyakitkan mata. Cumanya aku tunggu sekitar 2bulan lebih sebab dorang banyak pelanggan tengah menunggu.

Tiada lagi sakit mata barang barang kat bawah kabinet ni.



Kabinet lama owner rumah ni dulu
Pintu ok, cuma papan dalam banyak yang kembang dan rosak sebab kena air leaking dulu.
So. kami buka dan buang semua pintu dulu masa pindah masuk rumah ini.


-SEBELUM-
Barang berselerakkan kat bawah dan mencacatkan pemandangan.
Dahla direct nampak sampai ke ruang tamu kalau tak tutup dengan langsir.


-SELEPAS-
So, nampak la kemas sikit nak sumbat apa kat dalam kabinet ni.
Cumaaaaaa.. Dah tak boleh nak letak tong hitam yang besar bawah kabinet ni. 
Dulu letak tong hitam bawah kabinet.
Tong besar untuk tadah air kalau ada krisis air di Selangor ni.

Ok. Bye
XoXO


Ok. Bye
XoXO

6 comments:

norhidana said...

memang cantik... sesuai warna biru tuh
bila dah cantik tersusun lagi bersemangat nak ke dapur selalu

mummy_ayu said...

cantik & kemas sgt..

AzianKhalil said...

cantikk... ni nak gatal tukar pintu kabinet gak ni..hihih

Warisan Petani said...

Nampak kemas dan menarik

ShirVen said...

cantik biru tu, menambahkan seri tuk dapur

Hani said...

Cantik warna ni dan nampak sangat kemas buatannya.