nuffnang

JANA DUIT

alhamdulilah..semoga ada berita baik minggu depan

Assalamualaikum...


Sebelum ni aku ada panggilan interview dari  bos lama aku.
Dan nak dijadikan kisah best,suami aku pun dapat interview company telco pada tarikh dan masa yang sama dengan aku.
Jumaat pukul 10.30 am..
Wah laki bini ni sama-sama berjuang interview walaupun bukan dengan company yang sama.


Company yang aku interview ni sabtu ahad  tak kerja..memang syok laa..
Time pulak flexibel.. From 8.30 am to 5.30 am.
Kalau nak masuk lewat kul9.30 am so kena balik 6.30 am la..
Bulan puasa pulak boleh balik awal setengah jam.
Bila aku cakap aku akan sembahyang 2x time kerja (zohor &asar), dorang paham dan ada sediakan ruang untuk aku solat. Alhamdulillah.


Compared with kerja sekarang, masuk 8.00 am to 5.00 pm.
Sabtu kerja tapi alternate la. Kul 8.00 am to 1.3O pm.
Bulan puasa memang balik macam biasa takde balik awal setengah jam.
Kerja pulak melayan call customer yang nak complain defects, makian tu memang dah jadi halwa telinga aku la..
Tengkingan pulak memang makanan aku la hari -hari.
Stresssss dia lain macam sikit berbanding stress mengejar deadline.
Stress melayan kemahuan owner rumah lagi super duper stresss tahap size XXL.


Selingan :

Menyiapkan bunga telur untuk ofismate.
Sponsor untuk dia...


Biru kuning.
Cantek dan comel warnanya.

Minggu depan HR akan call aku untuk discuss hal gaji. Katanya nak nego lagi.aku layankan aja laaa..

Ok. Bye

2 comments:

Ezy Loy said...

semoga ade rezeki awk utk keje kat tmpt baru yg lbh bhgia..
=')

miss eimanhikmah said...

Tahniahhhh dpat kerja baru..