nuffnang

JANA DUIT

Rumah Kesayangan : DIY wallhead kat ruang tamu.

Assalamualaikum...


Lain yang dibuat sebelum ni, lain pulak yang siap dulu.
Ni la yang di namakan ketentuan.. Hehe..
Sebelum ni, aku cantum kain untuk jadikan bed head.
Tup tup bedhead tak siap, benda lain yang siap dulu..






Ni sebenarnya bed head katil queen yang masa aku sewa rumah dulu kat Selayang,
Dah pindah rumah sendiri, katil ni dah tak guna sebab macam rosak dia punya lantai.
So decide nak dispose katil tu.
Tu yang ada idea nak gunakan kepingan bed head ni



Kain sample ada lebih, tu yang boleh nak diy ni..
Kain sample ni warna tak berapa ceria.
Tapi boleh laaa kalau setakat nak cuba-cuba diy ni kan.
Hihihihik

Letakkan papan bedhead tu atas kain sebelum stapler

Permukaan belakang.
Lepas di stapler.
Kena guna stapler besar..

Tadaaa..
Dah siap stapler..
Ohhhh..tak sabar nak lekatkan..




Boleh laaaa..
Bed head ni ada dua je.
Tu yang hasil macam ni..
Kalau boleh penuhkan semua ruang dalam border tu memang cantek.
Jam gergasi tu pun tak siap sepenuhnya sebab enjin jam rosak.
So main gantung je jam bulat sementara kat sini.
Entry kat sini


SEBELUM

SELEPAS

Bila tak dirancang, cepat je menjadi..
Yang dah lama rancang,masih belum menjadi lagi.. Huhuhukk..

Yang tercetus diy ni, sebab malam tadi masuk bilik no3 aka bilik stor, jumpa lebihan kain sample, terus jahit dan siapkan.


Ok.Bye

7 comments:

miss eimanhikmah said...

rajinyeeeee wat cmtu,,nmpk kemas

meira said...

kreatif dan rajinnye!!

ijah.arma said...

salam. cik hani, boarder frame warna hitam tu beli mana ye? kayu ke tu?

NabilaHasyim said...

haa, Nabilah pun dok tunggu jawapan untuk soalan Ijah.Arma tu...

cpt CikHani, jawab... heee

Ezy Loy said...

hoi comel!
buatkan utk aku jgk..
haha

cik hani said...

Frame coklat tu sebenarnya frame pintu terpakai. Kami cat dan tampal

cik mah said...

Wah...best2...cantik n kreatif..