nuffnang

JANA DUIT

Rumah Kesayangan : White Sofa & Arm Chair Hasil Lelongan

Assalamualaikum..


Sihat tak kalian semua..
Nak story mory sikit kat sini pasal sofa baru dan arm chair aku yang baru beli.
Aku beli 1 white sofa+4 arm chair+ 1coffee table+ 7 pcs of pillow hanyalah RM656 sahaja.
Bagi aku agak murah dan berbaloi la..

White sofa hanyalah RM340.
4 arm chair + 1 coffee table hanyalah RM 280.
7 pcs of pillow hanyalah RM36 sahaja.

Tapi oleh kerana ni barang lelong, lori kami kena sediakan sendiri.
Rm150 harga lori

Memperkenalkan...

*
*
*
*
*
Tadaaaa

WHITE SOFA (LOW BACK SOFA)



SOFA RM340
Ni barang lelong.
Barang Display.
Beli dari developer yang lelong.
Kalau nak, kena pandai2 bit harga tinggi la

Sarung Seat saja yang boleh dibuka dan washable.
Yang lain tak boleh buka (tempat menyandar & tempat letak tangan)



*Gambar ni masa aku letakkan sofa depan TV di TV area
Sofa ni warna putih. Bersih..
Nasib baik la aku ada kain besar. Boleh la aku cover.



Bantal coklat dan putih (yang kat belakang tu) adalah bantal lelong.
Muat-muat pulak atas sofa.
Padahal bukan satu set dengan sofa pun.
Bantal bersarung bunga tu pun dari hasil lelong (Bantal Ikea)


Bantal Tidur hasil lelong



Ni aku dah angkat sofa ni letak kat ruang tamu masa raya hari tu.



Deco time raya, ala kadar.
Sofa low back
Langsir pemberian kakak ipar.
Cermin orang bagi.


*Tengah cari masa free untuk gantung balik langsir yang tercabut tu.. Ingat nak ubah ketinggian langsir tu. 


ARM CHAIRS


Dalam stor




Hanya satu arm chair je yang dah buka plastik wrapping. 
The rest aku simpan dalam bilik belakang dulu. 
Sebab ingat nak buatkan sarung dulu untuk kerusi ni.
Tapi bila nak start jahit tak tahu la.
Or maybe, upah orang je kot.


COFFEE TABLE ni aku jadikan side table.
Kaca rupanya.
Masa beli dia wrapped, aku ingatkan besi permukaan atasnya.
Masa loading pindah hari tu, main angkat je tak berhati-hati..huhuhu..
Alahai..Super Duper Comelnya..


Memang teringin sangat nak ada cover kerusi striped black and white macam ni..
Aku ingat nak jadikan kerusi untuk meja makan, sebab sebelum ni memang ianya display sebagai kerusi meja makan.
Just meja je belum ada lagi.
Mungkin akan beli meja kat ikea/ DIY meja makan la kalau betul-betul nak ada meja makan.
Selama ni makan atas lantai depan TV je..

Psst : Ada tanya sorang akak ni kat FB boleh tak upah dia jahitkan sarung untuk arm chair aku. 
Upah untuk jahit 4 helai sarung hampir 200 ringgit..


Ok. Bye

18 comments:

Aimi Muhamad said...

Murah,comel dan berbaloi2 la.

Asha Lya said...

Comel2 perabot cik hani..bestnya dpt bli perabot yg murah dpt jimat d situ..

NabilaHasyim said...

sape2 pun boleh beli ke masa lelong tu?

nabilah pun dok usha2 kt internet psl armchair lelong/terpakai dua tiga hari ni...

bila nmpk pkataan armchair je, laju2 terjah sini, hee..
cantik idea stripes black-white tu.. jahit sendiri lah Hani, hani jahit elok.. nak cari kain tu je susah sikit.. klu ada jumpa kat mana2, jgn lupa story, OK.. nak pi cari jugak, hee..

Aty Fared said...

memang muraaaaaaaaaahhhhhhhhhhh..!!!! untung nya lahai..cantik pulak tu..

HanNis SaNia said...

murah. Tapi klw nk lg cantik, beli mcm karpet patchwork corak english2 tu, hampar jek kat bahagian seat. pastu letak bantal kiri kanan kaler kosong. letak laa 2 kiri, 2 kanan. :) hihihi ...

sweet tooth said...

takotnye perabot putih... heheheh... sofa i mmg base itam. takot i x pandai jaga kalo sofa putih...

cik mah said...

Murah n berbaloi...cpt2lah rajin buat..nk tgok...hehe

cik chinta said...

aah...gantung tgi skit nmpk kemas dan cantik. luasnye umah...best.

ajax85 said...

Bgsnya..heheheh

awaza_ns said...

Bijak berbelanja,cantik pulak tu.
Follow lah blog ni..hehe
http://awazans.blogspot.my/

Man Siakap said...

kerlas cik hani

Mia Zahira said...

okay ke beli barang lelong ni? kot2 tak tahan lama. barang terpakai kan. huhu

Tok Man said...

@Mia Zahira
elok je kalau pandai cari yang elok2 lg. tp ada jugak kdg2 masa beli tak nampak rosak, bila dh beli ada patah la retak la. hhaha. tp tu la, kalau nak puas hati baik beli baru.

Mia Zahira said...

itu le.. nk beli baru kna tnggu ada promosi ke sale ke
br dpt murah. br dpt jimat. hehe

kaki skodeng said...

time2 raya mcm gini slalunya banyak ada sale. mesti ada mana2. kena rajin mencari. haha

Stevie G said...

patut la courts buat jualan muhibbah. penjimatan smpai 80% la apa la. sempena raya la ni. huhu. aku tgk iklan kat paper kemain banyak helai courts. promosi mcm2. ada perabot la, telepon baru la.

Mia Zahira said...

kena ajak laki g tgk ni apa yg ada kt courts. betul ke tak sama ke tak mcm iklan. hahaha

ezy.fia said...

lawo weh! cunnnn!