nuffnang

JANA DUIT

Rumah Kesayangan : Cari Laminate Floor

Assalamualaikum... Hai Semua...


Keinginan nak beli laminate floor aku panjangkan kat suami aku...
Alhamdulillah...Dia setuju dan okey sahaja..
Dia memang dah lama berkenang nak tutup tiles rumah kami yang licin ni...
Kami plan nak pasang kat seluruh ruang dalam rumah kecuali bilik air dan dapur.

Orang Inovar hantar laminate ke rumah kawan aku.


Tapi tak pasang lagi.. Baru je beli laminate..
InsyaAllah minggu depan installation start..

Aku review price selepas siap installation ye..
Kami beli asing-asing, dan install pun asing2..
Share duit suami isteri baru la suweet diabetes kan... hehehe

Alhamdulillahh..
Semalam installer dah datang ukur dan kira-kira kos..
Tapi mungkin ada penambahan kos untuk gam dan kerja-kerja repair tambahan.

Sebab tu aku boleh share pasal price lepas siap semua..
Semoga dipermudahkan..

Pssst : Perabot kebanyakan berat-berat, entah macamane nak angkat nanti...

Ok. Bye
XoXO

14 comments:

khadijah armawai said...

bestnya...mesti cantik nanti
berkenan jugak laminate flooring. sedap pijak.
tapi dulu masa beli rumah memang takde tiles. simen jer.
so kira tiles yang ada ni mmg pasang sendiri.
kalo nak buat laminate flooring skg mmg kopak lagi skali laa dompet...
huhu =)

Anonymous said...

dear, u amik kayu lamina ker atau vinyll? berapa sekaki?

Asha Lya said...

Brtmbh cntik la umah hani lps ni...nnt share upya pic

Luqman Zakaria said...

wah nanti share la sebelum dan selepas laminate~ nak tgk..hehe

Han Hanni said...

fatinintin : beli sekaki rm2 tak termasuk semua barang lain.. Nanti saya review price keseluruhan bila dah siap

mummy said...

Assalam hani, salam perkenalan.. thanks komen kat entry emi... ;)

best bace blog hani, n tak sabar nak tengok laminate floor tu..

nuyui a.k.a miss YUI said...

msti cntik nnti.. jgn lupa update ya.

eima said...

wowo tak sabar nk tgu deco rumah baru die

Han Hanni said...

Kawan 2: Tq... ye.. nanti kami share ye.. kami ni takde kawan banyak..so kawan2 kat blog je la.. kena la jaga hati kawan kan.. hehehe...

NabilaHasyim SKMAGIC said...

wahh syok ar semua lantai kayu..

nabilah next projek rumah, nak jgk lantai kayu, jimat simen n tiles, huhu..

wahida said...

wah mesti canti nnt ni...tak sabar nak tengok...

cik mah said...

Xsbr nk tgok hasilnya nnti..share tau nnti

Madam N said...

Singgah sinu.baca pasal ttc jorney.takut nak wat hsg sob3

LYAfrina said...

eksitednya...