nuffnang

JANA DUIT

Shopping di IKEA Damansara

Assalamualaikum... Hai Semua...


Bulan February hari tu aku ada dapat IKEA Gift Card .
Take time jugak nak ke IKEA memandangkan jarang jugak kami suami isteri keluar kalau weekend.

Sebelum ni ada ke IKEA tapi just survey2 je time tu sebab tak boleh nak shopping time tu sebab tak naik kereta masa g IKEA.
Tup-tup, plan Allah tu lagi indah...

Selasa (one day before Nuzul Quran), suami aku ada majlis berbuka puasa di office dia.
Oleh kerana kami naik kereta sama ke tempat kerja, makanya aku kena tunggu dia habis majlis la..
So, aku buat plan nak berbuka kat luar dengan officemate aku..
Sambil-sambil belanja dia satu set cermin di Ikea..

Ehhhh.. ingatkan dia takde nak beli banyak barang..
Rupanya...
Amboihhh.. sakan jugak dia shopping.




Tadaaaa..
Mula asalnya taknak bawak trolli.
Ntah apa yang aku pikir..
Agaknya aku ingat barang2 ni ringan..
Pastu mula la risik-risik troli kalau ada yang tersadai sekitar tu...
Huhuhuhu




Lepas beratur dekat sejam..
Finally my turn..
Total RM270..
Mungkin sebab nak raya, ramai betul orang..


Selingan : Bunga telur my DIY untuk majlis kawen adik.



Dah balik rumah, tak dapat nak install semua benda alah IKEA sebab drill dah takde.. 
Sebelum ni pinjam kat kawan suami,
Tapi sekarang kawan suami tengah guna dan tak boleh pinjam.. 
Nak beli memang takde modal lagi la buat masa terdekat ni.. 

So, tunggu la bila nak gantung semua barang ikea tuu..


Ok. Bye
XoXO

3 comments:

ezy.fia said...

amboi shopping sakan.. =)

NabilaHasyim SKMAGIC said...

fuhh, banyaknya..

yg panjang2 tu, rak letak buku n frame tu ek...hehehe

Mar Mansor said...

nangis tepi peti ais..hihi