nuffnang

JANA DUIT

PotLuck Office Sang Suami

Assalamualaikum... Hai Semua...


Semalam suami bagitahu esok ada potluck kat opis dia..
Tapi oleh kerana dia sekarang based at site, aku ingatkan dia xjoin potluck kat hq dia..
Jadi si isteri not take serious la...

Tup tup balik kerja hari ni suami cakap nk join potluck.
So kelam kabut pikir nk masak apa.
Menu biasa raya macam rendang, lemang semua tu dah ada yg bawak.
Aku ganti puasa hari ni. So kelam kabut nak masak lagi.
So sepakat nak buat ayam bakar guna oven je.





Beli ayam ekonsave 2 ekor rm 27.
Buat pes, perap sejam. Pastu bakar api 200°c, selama 50 minit. Siap..

Senang..

Update Resepi :
Kunyit, lengkuas, madu/gula, garam sikit, kicap, bawang besar mesin, sos tiram sikit..
Resepi yang bertukar-tukar sebab main campak je letak bahan..

Selamat makan la ye tuk member opis suami.

Ok.Bye

8 comments:

nini said...

Makkkkk terliuuuurrr kite nengok ayam tuuu

FatiNoveLa said...

terliur, hebatnye awak...... ala nk tgk hasil potongan ayam, saya ni x confident betl kalau bakar sekor mcmtu, slu risau ada darah2 lg,, hebat2

Han Hanni said...

Hehe..blh buat nanti

Han Hanni said...

Awak...kami xpotong ayam kat rumah..suami potong kat opis.

Kami ada hiris je nk check masak ke tak.memang masak je isinya.takde darah2

ezy.fia said...

sekali tgk mcm aym pusing kat bazar la.. haha
mu ni buat aku terliur je.. pos skit ke penarek..

Madam N said...

sedapnya ayamm

NabilaHasyim SKMAGIC said...

hani, klu panggang camtu, perlu lapik loyang tak..
sebab airnya menitik kena dasar oven, susah tu nak cuci..
syok nya boleh buat ayam golek..

Han Hanni said...

Nabila...

Kena lapik pengalas. Masa beli oven ni dia kasi pengalas sekali.pengalas ni bkn tray hitam tu. Sayangilah oven kite kena jaga baik2..hehe..almahklumlah beli ansuran..hehe