nuffnang

JANA DUIT

Raya 2016. Pulun

Assalamualaikum... Hai Semua...


Kami dah start kerja..
Hati tertinggal kat kampung... Tak sempat nak kutip..
kehkeh!


Dah 3 tahun lebih berkahwin, tahun ni kali ke-4 raya dengan suami..
Tahun ni balik rumah mertua dulu..
Habiskan yang sana dulu baru balik Terengganu..

Tahun ni banyak pakai jubah je..
Jubah dah beli 2 pasang sebelum ni.
Untuk raya, adik aku buatkan aku jubah sepasang lagi..
Jubah ni pakai masa kenduri kawen adik lelaki aku raya ke 4.


Raya Pertama..

Tahun ni tak join baraan sebab mertua nak balik kampung di Pasir Panjang Selangor.





Raya Kedua.

Pagi raya beraya dulu di sekitar rumah jiran..
Pukul 12.30 tengahari baru gerak balik Terengganu..
Perak - Terengganu (12.30 tengahari - 10 malam) 10 jam dalam kereta.
Okey. Takleh cakap banyak..
Mata rebeh bila ingat bawak kereta kat LPT2 sebab mengantuk.. Pluss Hujan renyai2..


Raya Ketiga.

Ramai-ramai ke rumah terbuka sepupu dan ke rumah mak saudara.
Oleh kerana mak dah balik kampung dia raya kedua, makanya kami join raya ke3 saja la balik kampung mak..





Raya keEmpat

Busy kan?
Sebab raya ke-4 tahun ni adik lelaki aku kawen.
3 tahun lepas dia tunang masa raya jugak..
Nasib tempah katering dan buat kat resort, so takde la nak penat2 kemas rumah dan buat persiapan sangat..
Siap tak terasa ada orang kawen, sebab satu persiapan pun kami sekeluarga tak perlu buat.
Semua dah siap di resort. Tinggal cari duit je..huhuhu

Dari kul 11 pagi hingga 4.30 petang aku kat kenduri.
Teman mak kat sana.. Mana yang ada anak kecik, balik rumah dulu...
Balik rumah, membungkang semua tido..
Berkatering pun penat jugak ke?..hehe





Raya keLima

Abang Sulung - Balik Putrajaya
Abang No 2 - Balik Puncak Alam
Si Pemblog - Balik Klang
Adik no 5 - Balik Gua Musang.
Adik bongsu - Balik Hostel.

Rumah kembali sunyi.
Sunyi.
SUNYI..

Raya keEnam

Mandi dalam keadaan tidur.
Bersiap dalam keadaan tidur..
Breakfast dalam keadaan tidur..
Eh, tu tandanya hari ni dah start kerja..

Raya dah HABISSSSSS..
BISS...
BISSSS..
BISSSSS..
BISSSSSS...

Psst : Mana juadah raya???? Eh, jangan ditanya... Tanya la banyak mana membasuh lepas raya?


Ok. Bye
XoXO

9 comments:

Aty Fared said...

selamat hari raya jugak hani.. :)

Kakzakie Purvit said...

Hani comel sangat bila berdiri sebelah suami:)
Tapi itulah dikatakan raya, mana boleh duduk diam
Penat tapi seronok kan...

Selamat Hari Raya, maaf zahir batin dari kakak

khadijah armawai said...

selamat hari raya cik hani! =)

cplud miera said...

selamat hari raya hani... masih ry mood. huhu

IdaShazana said...

kecik molek aje dia. kak pun kecik tapi kecik tergolek

Acuyuhan said...

hi selamat hari raya.. done follow u, follow me back ;)

sweet tooth said...

Selamat hari raya hani... Comel je hani ni 😊 Raya ri tu umah my parent x dop air... Huhuhu... Adik i mendobi di kedai dobi raya ke 3...

nini said...

Wahhh sakan beraya noh

ezy.fia said...

bz di hari raya nama nye ni..
hehe

selamat hari raya awk..
gmbr kite mane? haha