nuffnang

JANA DUIT

Home Organizing : Organise Tudung Bawal dengan hanger comey

Assalamualaikum... Hai Semua...


Lama tak muncul dengan entry organise barang rumah.
Sebelum ni ada beli hanger tudung bawal di GM Klang.
Time tu beli sikit je sebab tudung tak banyak.
Sejak  balik kampung beberapa kali hari tu, banyak plak tudung bawal yang adik dan mak aku kasi free...
Dorang buat spring cleaning tudung.
Banyak kasi orang especially shawl.
Tudung bawal je aku amik.

So lambakan tudung banyak-banyak ni kena la aku tambah hanger tudung.
Nak g GM asyik tak sempat.
So aku shopping kat Shoppe je.
Dapat harga RM0.35 sen sekeping (RM3.50 untuk 10pcs)
Cuma kena add on RM5.00 untuk postage.
Ni yang paling murah aku dapat untuk size yang aku nak.


Gigih benor beli sampai 50pcs.
Rupanya guna dalam 10pcs je (as tambahan untuk tudung baru yang adik aku bagi)
Lagi 40pcs bagi kat adik aku kelak.







Ya Allah.. Banyak betul tudung aku.
Semua yang lama-lama termasuk yang adik aku bagi.
Aku takde beli tudung baru dah..
Tudung zaman diploma pun ada lagi.
Pasni nak kena buat spring cleaning lagi untuk buang tudung-tudung yang jarang pakai dan tudung yang tak terbentuk elok kat auwning dia..
Paham kan? tudung bawal yang selebek tak cantek terbentuk bila pakai..
Memang ke tong sampah la jawabnya.

Ok. Bye

2 comments:

Ezy Loy said...

aku pon sangkut tudung mcm ni..
hanger beli kat shopee gop..
tudung aku lg bnyk..
skrg gne bawal blk..
shawl dh jrng gne..
penuh segobok tudung saje..

عبده العمراوى said...



شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تنظيف شقق بصفوى