nuffnang

JANA DUIT

Tercium kereta orang weiiiii

Assalamualaikum... Hai Semua...


Semalam jam 2 petang suami whassap gambar. Tengok gambar kereta sape ntah tercalar. Aku dah agak, ni mesti suami berlanggar dengan kereta orang ni.. Asudahhhhhhhhhh... Aku tak pikir sangat kereta aku, tapi orang dan kereta yang berlanggar dengan kita tu macamana. Teruk ke, Ok ke. Paling aku takut kalau dalam kereta tu ada baby. Mati anak orang macamane nak jawab wei..

Rupanya suami kata sikit je tercalar. Sikit tak sikit banyak jugak la.. kalau dari depan membawak ke belakang. Tapi jenis aku taknak kecoh2,nak cool aje dalam whatssap suami sebab taknak bergaduh. Aku cakap takpe la, dah nak jadi kan. Settle je la. Janji dia ok tak cedera.


Nasib baik tak kena masa masak MIL g klinik. Kalau tak, mau risau dia. Seorang ibu risau kat keselamatan anak dia wei.. Tahu kan macamana susah hati dan risau dia... Aku ingatkan kena masa bawak MIL g klinik kat Puchong. Incase kalau suami singgah beli pampers FIL ke, beli susu kat farmasi ke, beli lauk ke. Rupanya tak. Kena time suami dah masuk keje lepas lunch tu. 

Time nak g site masuk meeting, kena plak inciden ni. Suami cakap "bingung i sekejap" Sabar la ye cik abang..

Balik keje suami jemput aku, baru la panjang lebar aku tanya.
Settle kat kedai cat kereta katanya.
Owner kereta tu pun ok, takde marah2, cool.. So senangla nak settle.
Kami bayar harga cat dan repair maybe sekitar RM600.

Owner mintak RM100 je. Suami aku takde la nk bagi RM100. Kan salah kita jugak. So maybe akan bagi RM300-400 (Tak pasti lagi incase ada perubahan). Alhamdulillah Settle baik-baik.

Andaikata brother tu and wife dia terbaca ni.. "Sorry ye Encik.. Nanti kami piatttttt laki kami ni ye".

Hati-hati ye korang semua...


Psst : Lebih berhati2 di samping kite mengharapkan nasib kita pun baik saat tu.

Ok. Bye
XoXO

8 comments:

Syaz Rahim said...

Allah.. tabah han

norhidana said...

syukurla org yang dilanggar tu pun baik, cool je tak melenting2...
takpe janji suami takde apa... oklah kan, dia pun tak nak jadi gitu dah takdir

A m m i said...

pepatah kata.."malang tidak berbau". kalau dah terbau confirm husband han tak lalu jalan tu haha

Azirahman said...

Mujur orang yang dilanggar tu jenis okay dan mudah berkira.
*saya follow sini.

ezy.xixii said...

alhamdulillah..
setel cara baik..
org yg kene langgar tu pon jenis mudah "base"
semoga dipermudahkan segala urusan kalian..

Mama Zharfan said...

syukur dpt setel dgn smooth

Azhafizah MN said...

Syukur tak ada apa yang teruk berlaku. Okaylah boleh settle elok-elok.

Amie said...

Syukurlah kalau setakat cium tu. Yang penting jiwa selamat. Alhamdulillah.