nuffnang

JANA DUIT

Purse Baru Surprise

Assalamualaikum... Hai Semua...


Dalam kereta hari tu, duk la bercakap dengan suami pasal beg duit aku yang dah uzur.
Suami kata dia nak je beli untuk aku, tapi takut aku tak berkenang plak.
(Yealaa.. Laki aku ni tahu bini dia perangai banyak songeh, kalau memilih nk beli barang serba serbi nak memenuhi citarasa, hehehe)
So, aku kata beli je yang design sama macam beg duit aku ni.
Tapi oleh kerana memang selalu duk sembang kosong sambil gurau2, makanya aku takde la pikir apa2..

One day parcel datang kat rumah.
Suami yang kebetulan kat luar rumah amik parcel dan bagi kat aku.
Time tu ada tukang tengah pasang tingkap baru & ada orang servis ekon kat rumah, so suami suruh la tolong dia aku amik gambar parcel & buka sebab dia bizi dengan tukang.

Aku pun buka la.
Typical bini -bini yang selalu nak tahu suami beli apa ni kat shoppee.. Hehehe
Muka tak malu kan...
Arghhh.. peduli hape..

Masa buka, baru tahu wah.. dia beli Purse untuk aku..

Masalahnya Purse dia lawa weh.
Siap ada pengantung kunci dia beli sekali.
Pastu ada nama & kad.





Kotak Purse dan Kotak Penggantung kunci

Suami aku kata tak sangka lawa purse dia.
Dia tak nampak sparkling2 shining border lace tepi purse tu.
Ingatkan just purse biru gitu je.

Order sekali Penggantung kunci siap ada tulisan nama.


Tak jadi nak gantung kunci, aku gantungkan kat purse aje.
Sebab lawa norrrrr...

Dalam dia macam ni aje

Alhamdulillah, lama jugak purse ni berkhidmat untuk aku.
Takde hobi2 tukar2 purse.
Beli purse bila purse rosak aje.


Terima Kasih la ye..

Bytheway, Besday bulan September tetap nak hadiah lagi ye Encik Suami..

Pssst : Aku jenis apa aku nak suami beli, aku bagitahu je. Jenis terus terang aku nak apa. Biar pun tak surprise sebab dah tahu barang apa, tapi atleast takde la suami terbeli barang yang kita tak perlu.


Ok. Bye
XoXo

8 comments:

Ain Athirah said...

Wahhhhh dapat purse baru. Lawa lahh kaler diaaa

Btw jalan2 nampak blog ni dkt bloglist blogger mana tah lupa pula hahah. Btw haiiiiiiiiiii :D

Mama Zharfan said...

cantik jer! i jenis pakai purse yg bentuk square heheh dan i jenis tukar2 purse so ada byk gaklah koleksi purse
bab en suami beli hadiah tu...haaa kalau my hubby's style, dia bg jer duit, so pandai2 ler i beli sendiri apa2 yg i nak :P

nohas said...

cantik..ada bling2 kt tepi..

ezy.fia said...

fuyooo cantiknya purse awk!
berblink2 gittewww..
pham sgt la ngn prngai awk tu.. kalo pkai brng tu smpai lusuh la jwbnya bru beli lain.. hihikk

norhidana said...

pandai dia suprise... cantik purse jovi tuh ada usha jugak nak beli tapi itulah belum rosak lagi purse akak walaupun dah lebih 8 tahun pakai... hahahha

cumanya itulah kebetulan ada lak kwn opis dah beli purse jovi nih, terus tak jadi akak nk beli takmo tersama lak heheheh.. boleh gitu

Kakmim said...

selalu tgk je brand ni lalu lalang di fb... tp mmg cantik laa

mama sara nur @ Cik Nor said...

wahhh cantik la
berkenan pulak tgk he hee
kita sama la selagi boleh pakai purse ha haa lamaaa baru nak tukau

Azhafizah MN said...

Alhamdulillah..seronoknya dapat purse baru. Dalam menyembang tu diam diam suami belikan surprise untuk isteri. Cantik dan exclusive pulak tu. Samalah, nak apa cakap je. Ada rezeki dapatlah kan :)