Lesen Memandu Digital

Hai.. Assalamualaikum geng.


Baru - baru ni, kami pergi ke sebuah event di bangunan terkemuka di KL ni. Bangunan glemer la boleh dikatakan. Nak masuk bukan main susah lagi, kena cop itu ini. Kena print itu ini daripada opis dan nasib baik kami tak lupa benda tu semua.

Sampai di sana dorang mintak tinggalkan lesen memandu di Pos Security.

Alamak.. Rupanya lesen memandu masih di perlukan ye.
Aku dah tak bawak lesen memandu ke mana-mana selepas dah guna lesen memandu digital di phone tu.

Nasib baik la Security itu izinkan aku tinggalkan kad pekerja.

Rupanya memang kita masih memerlukan lesen memandu la.
Sebab security tak boleh pegang IC kita.

So, cepat-cepat la aku balik rumah cari semula mana lesen yang aku dah letak merata tu.


Ok. Bye
XoXO

4 comments:

anamizu said...

ehhh Ana pon lesen digital aje yg ada hehehe

Mama Zharfan said...

my lesen memandu masih lg yg versi kad tu...sbb masa 2021, i renew for 5 yrs so valid sampai 2026..
tp road tax memang digital laa...renew kat post office, renew guna apps jer

Puan Hazel said...

Yg dah expired pun boleh kot ye?
Baru terfikir kalau kes² gini camne ye...

ezy.fia said...

kalo semua nk digital pttnya xde dh sistem tglkan lesen kat pokguard..
harusla seiring dgn zaman kedigitalan.. kehkeh..

tp kena sokmo beringat la pasni..
lesen kena simpan gop dlm dompet..