nuffnang

JANA DUIT

Raket Badminton Untuk Dia.. Hey.. Untuk Dia..

Assalamualaikum...


29 June 2012 

Sebelum ni sudah plan nak g kedai carikan raket badminton untuk dia..
So jumaat lepas kerja, merayap la aku ni gi cari kedai jual badminton...

Mula-mula pergi Al-ikhsan Seksyen 7, tapi takde pulak jual raket badminton.
Pekerja Al Ikhsan syorkan aku ke satu kedai lain...

Aku terus gerak g sana, cuba bayangkan gigih time balik kerja...
Dengan jammed nya.. Dengan banyak keta beransur-ansur keluar...
Cari kedai satu persatu usha dari dalam kete secara hati-hati..

Tut-tut nampak la kedai tu.
Nama pun ala-ala sport.. Nampak kasut2 bagai..
Terus cari parking..
Masuk je kedai terus terjah pekerja kat situ mintak suggestkan raket yang okey..
Aku ni bodoh kalau bab raket badminton..

Beli satu set semua..
Kalau beli satu persatu nanti takut ada je yang tak cukupla..Tak lengkap la..
Aku amik Raket jenama victor RM200++.
Beg raket brand FLEET RM20++
Percuma tali raket and grip..
So pastu sambar satu silinder bulu tangkis DUNLOP RM25.
(Rupanya bulu tangkis ni tak berkualiti.. Hahaha..)
Aku main beli je sebab tak tahu..

Time tu dah call bakal penerima hadiah ni..
Dia plak kat Klang, so sempat la aku siapkan urusan raket ni dulu..
Pastu boleh direct g umah dia nanti.














Dah siap semua, terus gerak gi rumah sewa si dia..
Parking tepi jalan luar rumah dia, cepat-cepat SMS dia.
Tunggu dengan dup dap dup dap..
Hadiah aku sembunyikan kat lantai kereta seat belakang.
Niat utama nak jumpa dia ni sebab nak pinjam laptop dia..
So bagi terusla raket ni..
Banyak tolong aku selama ni...

****
Dia datang....
Dia masuk berbual dalam kereta sekejap pastu pindahkan laptop ke dalam kereta...
Pastu aku hulurkan hadiah raket kat dia...

Jantung dia pecah katanya sebab terkezuttt...
Banyak soalnya ..
Beli bila?
Beli mana?
G dengan sape?

"Tak sangka belikan ni untuk dia"
Tu ayat dia bagi..


Semoga raket tu boleh la selamatkan kamu daripada menjadi obesiti kelak..




Okey... Ni plak hadiah untuk diri sendiri..

Hadiah yang comel macam nak gila bila tengok.


Hadiah 1: Kerja banyak


Hadiah 2: Kerja lagi banyak..


Psst : Sebenarnya pertolongan orang pada kita tak terbalas pun..

Ok. Bye

4 comments:

ezy.fia said...

sweetnyeeeeeeeeeeeeeee!
haha

Han Hanni said...

Kamu xde..aku sedih mhu carik hadiah utk si dia

Lyaa Suriany said...

SUWEET NYA
hadiah lain dr yg lain..

-Sara- said...

alahaii seronoklaa si dia tuu..hehe