Resepi untuk rujukan sendiri.
MASAK LEMAK SIPUT SEDUT.
Bahan - bahan :
1. 3 ulas bawang merah.
2. 2 ulas bawang putih.
3. Seinci kunyit hidup.
4. 5 batang cili api.
5. Santan 2 cawan. (sederhana pekat)
Semua bahan di atas di blend bersama.
6. Daun kunyit dua helai dicarik/dipotong
7. Sekeping Asam keeping.
8. Garam
9. Siput sedut yang telah diketuk dihujungnya (belakang)
Cara Masak :
1. Blend semua bahan 1-5.
2. Masukkan bahan blend ke dalam periuk + siput+ asam keeping + Garam.
3. Menggelegak, letak daun kunyit.
4. Masak sekejap, tutup api.
Alhamdulillah.
Lepas teringin nak siput sedut, jumpa jugak siput sedut di pasar malam.
Terus beli.
Ok. Bye
2 comments:
sedap tu
Arghhhh...np senang sngt....confirm nk p cari siput sedut nk wat juga...sedapnyer...
Post a Comment