nuffnang

JANA DUIT

RUMAH KESAYANGAN : DEKO DI RUANG MENONTON / RUANG TAMU

Assalamualaikum... Hai Semua...


Sebelum ni gigih ke ikea nak gunakan family card ikea, so jom tengok apa yang sempat deko?

MOSSLANDA
Belebas gambar, putih
RM34.90
115 cm
Yang 55cm hanyalah RM19.90

Tapi aku beli yang 115cm. Lebih berbaloi. Untuk projek ni perlukan 2 unit benda alah ni.

FISKBO
Rangka, putih
RM35.90
50 X 70cm

FISKBO
Rangka, hitam
RM22.90
40 X 50cm




Selebihnya frame aku beli kat KAISON.
Sebab di KAISON, size A3 &A4 lagi murah dari Ikea.
Aluminium tu pulak hanyalah rangka jer. Bukan frame. Kaki meja sebenarnya.
Nampak panjang shelf ni sebab letak 2 unit..
115cm + 115cm.

Gambar dalam frame tu kami DIY sendiri guna sample paint chip &sample kain.
Termasuk yang khat Allah Muhammad tu.


Ok. Bye
XoXO

13 comments:

Kakzakie Purvit said...

Puas hati melihat hasil tangan sendiri yg cantik.
Berbaloi sebab cantik dan kos taklah tinggi berbanding upah org buat.

Tautan Hati NabilaHasyim said...

sweetnya hasil deko ni...
jeles kite...xda semangat la ni..huhu

Ayu Rashid said...

Cantiknya!

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Ringkas dan menarik. Maafkan saya puan hani, nak tanya, beli drill dimana ya, harganya..saya tgk entry d.i.y yg lain, nmpk ada gmbr drill warna hijau msa d.i.y toilet..

cik hani said...

Waalaikummussalam...

Drill hijau saya beli kat tesco.harga xingat.tp murah je.jenama biasa2.xglemer.kalau ada bajet lebih better beli brand bosch.tp mahal sikit la..

Ezy Loy said...

cantiknyeeeeeeeee umh awk aniiiiiii..
bile la blh singgah ke teratak comel awk tu.. hihi

Rizziela said...

kreatifnya

cplud miera said...

panjang jugak mosslanda tu ya. gudjob hani,. cun sgt ruang tamu.. berseri

Malinda said...

cantiknye nampak ceria dan cerah je... :)

Tinta Lana said...

Cik Hani, terima kasih reply.. :)

hehe, Bosch agak mahal..kita cuma nak diy yg ringkas untuk bilik..tu duk survey kehulu hilir,huhu

Rozana Razali said...

cantiknya pandai hani hias. x sabar nak ada rumah sendiri nnt walupun sewa je lepas kahwin.

mama ila said...

wahhh..cantik deco2 =)

Eca Dwinky Asha said...

baru tu benda alah mosslanda tu wujud.hahahaha..tpi kat Sabah xde IKEA.nak nangisssss tepi katil camne!..hahaha ^-^