nuffnang

JANA DUIT

Rak pinggan di sink

Assalamualaikum... Hai Semua...


Kalau dah nama nya pun perempuan, mesti ada aje benda nak dibeli nya untuk rumah.
Aku rasa sink aku sesak aje dengan barang2.
Dengan sabun basuh pinggan, pastu kat situ jugak la nak tos kan item yang dah basuh.
Apa lagi zassss menghabiskan duit di shoppee yang tersayang tu.
Aku beli rak ni lebih kurang harga RM113 macam tu.



Contoh photo dalam shoppee


Aku beli Rak jenis ni.
Type B



Aku ukur siap2 sebelum beli, so muat2 dan sangat function untuk aku guna.
Boleh letak banyak barang dan jimatkan ruang kat area sink.
Sink aku ni walaupun 2 bowl tapi saiz bowlnya kecik (sink dari owner lama)

3 in 1.
- Letak item yang nak dikeringkan lepas basuh.
- Letak barang2 masakan - tepung & sos (nak jimatkan ruang tepi dapur.
- Letak item mencuci macam span & sabun basuh pinggan, sabun cuci tangan



Senang. Semua letak dekat rak ni.
Tos pinggan sementara pastu pindahkan ke rak pinggan lain.


Luas sikit la tempat penyediaan bahan masak.
Sebelum ni sos aku letak tepi2 rak rempah.
Bawang2 pun sama.


 
Boleh gantung barang2 sebab ada dia bagi pengantung & tempat letak chopping board dan sudu.
Sangat praktikal.
Kenapa la sekarang baru aku sibuk nak beli.
Patutnya beli baru dulu lagi. Hahahaha
(Dulu napsu tak tergugat walaupun iklan lalu lalang..hahaha)

Harapnya tak cepat berkarat la..
Sebabnya mahal oi..Seratus lebih tu mahal tau bagi aku. Kikiki
Kita biasa barang Kedai Eco dengan Mr DIY saja.


Ok. Bye
XoXo

2 comments:

ezy.fia said...

aku duk add to cart byk kali dh rak ni..
tp xbeli2.. haha..
lepas add aku remove.. pastu add lg.. pastu remove lg..
agknya kena tunggu ade umh sndiri baru beli kot.. huhu

NADIA vs BERON said...

Rasanya tu memang susah nak karat, stainless steel kan? hehe. Memang function betul benda ni. Kemas je dapur jadinya