nuffnang

JANA DUIT

Home Organizing : DIY kerusi pink

Assalamualaikum...
Hai korang semua...


Suami buatkan kerusi pink dari lebihan kayu palet dari kerja DIY dulu...
Rumah sewa ni takde apa perabot sangat kat ruang tamu tu..
Kosong..kosong..(macam lirik lagu Najwa anak pak latip)


Rak storan yang lebihan palet tu.

Katil ni second bedroom ni masih togel tanpa tilam.
Masih tak punyai wang untuk diperuntukkan untuk beli tilam.


Kerusi yang suami siapkan





Aku request nak warnakan pink.
Sebab kalau tak warnakan, nampak buruk..
Sebenarnya nak warnakan pink dan cream.

Lapisan atas ni sebenarnya plastik keras yang memang sudah attach sekali dengan papan pallet.
Suami tak tanggalkan palstik ni sebab payah.
Kalau tanggalkan takut rosak pallet.




Boleh la kalau setakat nak letak kat rumah sewa ni,,
Buat-buat penuh rumah... hehehe



Pallet..


Psst: What's the next DIY project?


Ok. Bye

5 comments:

Fizah said...

aaaaa...in lovenyaaa dgn kekreatipan tahap tertinggi ni...!

sy pun ada kayu pallete ni kat umah..syg dok terbiar gitu je...idea ni SANGAT2 membantu utk diutarakan pada sang suami...blh jadi projek hujung minggu..buat bangku gini...

aa...nak tny satu soalan penting, gergaji pakai gergaji biasa tu je ke? ada tools2 yg complicated tak? umah ni ada tools2 basic je, takut tak mencukupi...kalu ada cerita step-by-step lg masyuk...hee

Asma said...

Bestnya dpt suami pandai bertukang..cantik plak hasilnya

Han Hanni said...

Hi fizah comel..

Guna gaji kayu yg biasa je..manual..tools lain mcm tukul n paku je laa.. Nk haluskn kayu sy gunakn kertas pasir je..
Jimat..sbb sy msih xde mesin lain..

Nk cite step by step nk kna interview suami dulu..nnt klu ada sy update ye..

Han Hanni said...

Alhamdulillah..tu minat dia..xde bljr mne2 pun..sndiri dia buat..

ezy.xixii said...

hikhik.. untung la dpt suami rajin bertukang ni..mcm2 blh DIY.. best wooo