nuffnang

JANA DUIT

Home Organizing : First Sofa.. Alhamdulillah

Assalamualaikum...
Hellooo my prenggg!!!



Setelah hampir 7-8 bulan kawen, alhamdulillah berjaya jugak beli sebuah sofa untuk rumah sewa kami.. Sofa ni beli dari company aku je pun.
Company aku ada jual item-item yang ada dalam show unit projek yang sebelum ni..

Company aku buat auction day dan tender barang-barang show unit, so aku try bit harga sofa ni..
Sofa ada 7 set.. Aku dapat 1 set.... Alhamdulillah...

RM340
Open price RM200. Aku bit lebih sikit sebab aku memang aim nak sofa ni..
Ni bentuk asal sofa. Saiz besar makanya penuh ruang tamu aku.


Dan boleh jugak disusun jadi island macam ni..
Sekarang kami proceed dengan keadaan macam ni..
Bila susun macam Island ni, jimat ruang sikit..


View belakang

View sisi

Alhamdulillah.. Dapat jugak sofa sebijik untuk santai depan TV..
Anyway, dapat sofa pun dah ok. Sebab harga asal sofa ni almost 4-5ribu.
Cadangnya aku nak letak bantal2 kecik letak atas sofa..


Ok.Bye

9 comments:

Fahimah Mahayuddin said...

Comelnya sofa! suka style mcm ni..boleh lunjur kaki puas2 sambil tgok Tv. hehe

ANAK MAMA SAYANG said...

Wah..menariknya design sofa tu..

Aty Fared said...

memang cantik...!!!! modern...

Fizah said...

unik designnya..tricky gak nak susun klu tak buat island kan..tp dpt dgn harga 300++ mmg berbaloi-baloiii...;)

Asma said...

Bestnya..Mmg sesuai sangat kalo nak buat menonton..murah lak tu..

zarith said...

murah!! berbaloi-baloi...

ezy.xixii said...

giler murah ofa.. dhla cantek.. serius aku jeles.. nk gop! haha

Nadt said...

Wahhh..canteknye sofa.murah plak tuuuu..

Yusai said...

value for money betul... seronok guling2 sambil tengok TV kalau dapat sofa macam ni..