nuffnang

JANA DUIT

Majlis akikah hari merdeka

Assalamualaikum... Hai Semua...



Last two week masa hari merdeka sempat ke kenduri akikah anak kawan opismate suami aku..
Kononnya nak g sambut merdeka kat PutraJaya, tinggal angan-angan je la..
Malam tu meriah jiran pasang mercun, bunga api..
Tido lewat la kami duk intai bunga api..

Sebelum ke majlis akikah, kami singgah gi kenduri kawen jiran..
Gigih naik moto dengan suami sebab senang nak parking..
Sempoi betul majlis dorang..
Pengantin lelaki pakai baju melayu dengan samping kain pelikat..
Pengantin perempuan pakai baju kurung biasa, takde mekap..
Pengantin muda baru lepas habis belajar..
Tak sempat amik gambar..
Makan kenduri sedap weii..
Daging dorang lembut, sedap betul menu dia..

Pastu balik rumah tukar kereta nak gerak ke Kajang plak..
Untuk kenduri akikah opismate suami..
Kat sini brownies sedap..


Dengan geng opis suami..




Ok. Bye

1 comment:

ezy.xixii said...

aku sambut merdeka kat umh jgk..
pg tu nk tgk perbarisan kat tv, sekali fia tgk kartun la plop.. haha..

meriah kenduri sana sini.. =)