nuffnang

JANA DUIT

PTPTN Encik Suami..

Assalamualaikum... Hai Semua...



PTPTN Part 1
PTPTN Part 2

PTPTN Part 3

Kami suami isteri start bayar PTPTN pada tahun 2015 lepas suami dapat kerja..
Suami punya PTPTN ada RM 28,500 pada tahun 2015.
So bayaran sebanyak RM260 direct debit dari gaji suami setiap bulan selama 10 tahun..

Baki pada September 2019 ada lagi RM 16,632.73


Alahai banyak lagi..
Tapi nampak la penurunan baki..
Seronok sikit hati... ye dok???
Lagi 6 tahun baru habis..
Tua baru habis hutang PTPTN..
Ilmu kat U pun dah tumpul.. hehe

Tapi, hutang kena bayor ye kawan-kawan!
Kalau tak kerja, kena la kerja..

Ok. Bye

2 comments:

ezy.xixii said...

janji byr nt abs la tu..
aku ade 3tahun lg nk abskan ptptn..
seksa rsnye.. haha

Sheila Arshad said...

ammi dulu pinjam RM5k je kat PTPTN..tp nak membayar yg 5k tu tak surut2 sakit pulak hati. Sudahnya ammi keluarkan duit akaun 2 KWSP...setelkan terus. haaaa lega dah.

Cuba check cukup tak duit kat akaun 2 husband... (kalau belum keluar utk urusan beli rumahlah). Mana tau boleh kurangkan pinjaman pokok.