nuffnang

JANA DUIT

Home Organizing : Ikea Frame untuk Gambar Kahwen (12R)

Assalamualaikum...
Hai semua...


Kahwen dah lama. Eh, lama ke?? Tak lama...
Masih lagi terasa kehangatan cintanya...
Membara gitu haa..
Terasa muda sentiasa seperti masih lagi malu-malu atas pelamin nan indah tu.
Walaupun kahwen dah 10 bulan, baru sekarang nak framekan balance sekeping gambar yang photographer bagi tu...
Gambar lain semua dalam album kahwen, bukannya dalam frame.

Size gambar ni 12R... So agak payah nak cari kat kedai.
Kebanyakannya ada yang size A4 dan A3....
So, semalam suami ajak g ikea...
Tengah-tengah jalan dalam ikea tu, baru teringat nak beli frame gambar...
Gigih la aku cari sampai ke hujung Ikea semata-mata sebab tu...
Bila dah jumpa tak tahu pulak size 12R tu dalam cm.
Siap call photographer lagi betul ke size gambar kami ni 12R.
Kang kalau salah, MEROYAN plak.


Brand RIBBA
Rm34.90
Mahal sikit takpe, janji ada


Seee..
Astarfirullah a'azim.. Gambar kahwen kami buat alas atas loker.
Tapi gambar ni dalam plastik la..
Tak nak berkedut, makanya simpan dalam plastik dan buat lapik.
Sebelum ni letak merata dulu sampai hampir terlipat.
Tu yang nekad nak cari frame tu.


Buat sementara sangkut dulu kat luar kat ruang tamu.
Tepi TV.
Sini memang ada satu paku yang owner rumah pakukan dulu.


Sebelum ni, dah ada sikit gambar kawen kami framekan kat sini.

Korang letak frame picture kawen kat mana?

Ok. Bye
XoXo

21 comments:

SUHAIDA said...

comei frame tu.su teringin gak nak beli..tapi mahal la..hehee..

Unknown said...

cantek frame n gamba..sesuai :)

lipstikmerahyana said...

Kat ruang tamu yank.. erm nak tukar frame macam ni la. Tapi x g beli2.. ermm..

EFFAFARHANA said...

nice!!! ^_^

~ NANA ~ said...

Blh tahan mahal jugak yer frame simple cmtu..hihi

Siti Hajar said...

Letak kat bilik tidur!
Eh. Macam dah kawen pulak.. heee~

nurin khairi said...

cantik la warna putih, pastu frame dia cam ala2 kayu i like. saya punya haritu beli kat groupon, kat kedai nama wedoo. tapi kaler coklat..lain kali nak beli warna putih la.

Mama Rocky! said...

emm nice, suker gak kaler-kaler natural nih..sejuk jer mata memandang.. ")

~*irjune*~ said...

sy pun suka gak frame Ribba dari ikea ni. simple n nice je. tapi itulah...mahal sikit.

Rizziela said...

Akak punya gambar kawin x pernah frame kan pun :D gambar2 anak ajer penuh kat rumah tu :D

Fizah said...

cantikk frame tu cik hani :))

julie hussin said...

Cantik frame tu....nti klu smpi ikea nk beli jugak la...hehhee (tp bila la akan ke ikea tu?)....

surihati said...

nice jer hani.. kite punya 4 keping gmbr size A3.. jd x beli frame kt
ikea.. beli kat kaison paradigm mall.. harga ok lah.. warna silver chrome :)

Nursaila Norman said...

saila pun teringin nak gantung gambar kawen..tp dlm bilik la kannn..hehe! tp husband xnak tebuk dinding rmh sewa..xsampai hati katanya..benci. huhuhu!

ezy.xixii said...

gmbr kawen aku yg besar aritu OP siap bg skli ngn frame.. comelje aku letak atas rak 2 tngkat.. hihik.. blh gop gntung tp letak gitu lg comel..

NuRuL said...

simple tp cantek..

theninthalphaberts.blogspot.com

Yusai said...

akak gambar kawen tadek pon yang besar2 mcm ni...cer close up sikit gambor kawen cik hani ni..nak tgk wajah penagnti baru sikit...ekekeke

surihati said...

hani, cer close up sikit gambar tu ... :)

Unknown said...

cantekk pic khwn dgn frame tu
blogwalking..jemput ke blog saya dan bertukar2 link..;)

Lee said...

Hello Che Hani, this coming to you from Canada. You have very good taste...and thats a lovely colour too.
Very artistic...can see you a sentimental lady.
Have a nice day, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

ABW SOUVENIRS said...

kami ada buat frame gak..
saiz 8r dalam rm8 pun ada..
boleh la roger2 nanti :)

03 4292 9691 (^_^)V
017 326 8547 whatsapp (",)