nuffnang

JANA DUIT

DIY : Kotak Bekas Simpan Riben

Assalamualaikum...
Hai semua...




Aku masih lagi terima/buka tempahan untuk bunga tangan dan corsage, makanya stok riben dan kain masih banyak dalam simpanan. 
Sebelum ni aku just simpan semua riben aku dalam tupperware bulat yang besar. 
Sekali nak guna, gigih la berpeluh aku cari riben dalam tu. 
Siap punggah semua dan riben pun bersepah dan terbuka semua lilitannya. 
Macam bodoh je aktiviti punggah menunggah tu lepas tu susun balik. 
Rugi masa dan kudrat aku je.

So, cari idea macamane nak organise riben yang ada ni..
Aku google dan jumpa something yang berguna..

Ni DIY tempat simpan riben versi aku :

Guna kotak kasut je..


Bahagian dalam kotak


Sisi kotak..

Ok.bye

7 comments:

surihati said...

ok ler tu dear..i tgh dok pikir lg cara nk organize ribbon juga.. :)

Fizah said...

cool! ;)

Baiduri said...

Waaa......bez2....^_^

safurara said...

sgt creative hokehhhhh~ hehe.kalo balut dulu kotak kasut tu lg cantik.

lipstikmerahyana said...

heheh.. bijak2

ezy.xixii said...

super kreatif!
tabik spring! hehe

MamaDaniel said...

cute sangat! hahaha...