nuffnang

JANA DUIT

DIY : Bantal Comey kayak Puteri

Assalamualaikum...


22hb September hari tu opis aku ada buat Family Day...
Seronok bukan main lagi, rasa nak jerit je satu KL sebab dapat banyak hadioh....

Ni part Gembira :

Ni antara hadiahnya.
Patung, bekas air, bantal, beg kecik (mekap) dan coklat



Ok.. Tolongla tengok WANITA bertudung hitam yang eksaited tu?


Ni part sedih sikit :


Bantal ni dah hancusss
Jahitan dia dah tertetas, aku dah merajuk taknak jahitkan balik
Aku nekad nak buat bantal baru
Yang bunga-bunga cinta gitu haaa


Guna kain yang lebihan bunga tangan


Jahit sekeliling kain.
Tinggalkan satu ruang untuk masukkan fiber isian bantal


Terbalikkan sarung ini


Kemaskan elok-elok especially bucu


Aku buat ruang masuk fiber isian bantal tu kat area tengah-tengah kain
Senang nak masukkan fiber ke seluruh bantal


Amik fiber dari bantal kartun tu masukkan dalam bantal baru


2 bantal kartun tu aku jadikan satu bantal bunga-bunga comel


Isi sampai penuh.
Ok. Done..
Mulut dia masih ternganga


Jahit jelujur tutup mulut dia.
Ok. Done.


So, malam-malam tengok TV dengan bantal comel ni. 
Aman dan Damai..

Ok.Bye
XoXo

9 comments:

Fahimah Mahayuddin said...

comelnya bantal dia!

surihati said...

oleh kerana ai kagum hani sgt rajin, makanya ai clap clap and whisper.. go hani go hani ! gud sgt rajin okey!! :)

~*irjune*~ said...

Hahaha....terbaiklah hani. Merajuk dgn bantal kartun trus transform jd bantal bunga-bunga cinta. Hahaha

Yusai said...
This comment has been removed by the author.
Yusai said...

rajin betul..anak sapa ni..?? heheh

lipstikmerahyana said...

rajin2..

~ NANA ~ said...

rajinnya! i dah lama sgt tak pegang jarum & benang...hihi

Mama Rocky! said...

rajin tol adik blogger nih..syok continue to read..must!

ezy.xixii said...

haha.. byk giler adiah.. meh la kongsi ngn aku ckit