nuffnang

JANA DUIT

Mesin Jahit Pertamaku dan suami camping

Assalamualaikum...


Semalam tengahari suami datang jemput aku kat opis, bawak g maybank keluarkan duit ASB untuk beli mesin jahit...
Kemain sangat ye...
Dalam hati doa agar kedai tu masih tutup sebab dah pukul 6 lebih...


Maybank Sri Hartamas 





Yang mana satu idaman kalbu




Aku tak sure kenapa aku pilih TOYOTA 
Sedangkan jenama SINGER lagi glemer dan senang nak cari
Tapi bila kenangkan harganya just tambah 50 ringgit je dari singer, maka aku amik yang ni


TOYOTA ni ada 21 jenis jahitan.

Pulas sini untuk ubah2 jenis jahitan


Untuk barang-barang kecik just simpan dalam compartment ni je
Senang 1000X senang hati aku!

Ada pemegang untuk bimbit mesin ni kalau nak travel.
Berat tu biasa la. Namapun mesin kan..
Ye idakkk..

Lepas beli mesin, si isteri paksa pulak suami bawakan dia ke kedai bunga dan jahitan kat bandar baru selayang..
Nak beli ziap 20 inchi dan benang. Untuk DIY sarung bantal untuk sofa.
Mampu hasilkan dua helai sarung.......
Haa..kat kedai ni jumpa saila (blogger puteri gaban tu)..


Ni sarung bantal guna kain baldu yang sangat lembut tapi sedikit tebal
Cantek kainnya
.



Dan pagi tadi, suami dah gerak g Ulu Tembeling untuk camping dengan geng2 opis dan ex-housemate dia.. SEPI... 

Buat sementara, ni workstation aku sementara suami takde ni..


Suami dah pesan awal-awal sementara ni guna je yang ni sementara dia takde ni. 
Jangan gigih g ikea beli meja dan angkat sendiri. 
Kang nanti ada berita bini tertunggeng jatuh tangga kan..hahaha

Update : Tahun 2018 mesin ni rosak. Dah 2x baiki memang tetap tak ok. menghabiskan duit bayar kat pomeng ni. So aku bye-byekan mesin ni. Tunggu aku menabung, aku nak beli mesin Singer/Brother plak.

Ok. Bye
XoXO

6 comments:

ezy.xixii said...

ooo ingtkn si mat g keje luar.. hihi..
ala skli skale kene tgl baru rindu lebih.. tabahkn ati ok..
untung la skrg dh ade mesin jahit..
nt baju kurung pon jahit sndiri ok..
=)

ANAK MAMA SAYANG said...

Wah mesin jahit..padainya..menjahit..nora ni menjahit mmg fail...seluar hasben koyak, dia yg jahit sendiri....tak pandai punya pasal...haha...rasanya pernah mak saya dtg rumah n tengok seluar hasben koyak time dia lipat kain..dia plak dah terajin jahit seluar menantu..sbb nyer dia kata mmg tak pernah nampak saya ni menjahit..haha..tak senonohkan perangai bini...

Ummialyaanas said...

berapa ye harga mesin jahit mcm nih..tgh survey2 gak nih..

surihati said...

rindu cium baju hubby yg tak basuh lagi.. hani, bape harga mesin jahit tu.. ?..

MamaDaniel said...

tahniah..tahniah... selamat merempit dengan mesin jahit baru itu.. :D

mamaairis said...

alololo...kesian..... takpe...kc selalu kena tnggal..suami kerja 4 hari tak balik rumah pas tuh 3 hari cuti..mula2 rasa cam nak nangis hari2..huhuhuh..tapi alah bisa tegal biasa...