nuffnang

JANA DUIT

Adik bongsu dapat Loan Belajar Mara

Assalamualaikum... Hai Semua...

Adik perempuan aku belajar degree guna Loan Bank Rakyat.
Loan Bank Rakyat yang kena bayar balik, tapi percent dia bergantung kepada berapa kita dapat pointer.
Lebih dari 3.75 TAK perlu bayar.

Adik lelaki bongsu dapat Degree di Johor.
Dia apply beberapa Pinjaman.
Dapat Mara. Alhamdulillah.
Mara pun ok. Kena bayar balik, tapi percent dia bergantung kepada berapa kita dapat pointer.

Dorang cuba elakkan PTPTN, sebab takut kalau tak dapat First Class, mesti kena bayar penuh. Huhuhu..
So, tak reti-reti ke nak belajar pandai - pandai wahai adik ku.

Laki aku ni ada RM15k lagi balance hutang PTPTN.
Kerja company baru tiada penolakan gaji untuk PTPTN.
So, suami aku transfer je RM300 ke akaun PTPTN.

Psst: Ringan kepala kan lepas settle satu hutang! Pengalaman aku dulu settle PTPTN aku rasa betul2 lega.

Ok. Bye
XoXO

9 comments:

Anum said...

terbaik

norhidana said...

tahniah buat adiknya.... ya betul tu bila ptptn setel mujur lama dah setel heheheh, maklum akak udah tua

AzianKhalil said...

alhamdulillah... pengalaman meminjam PTPTN buat saya nak menabung lebih lagi untuk pendidkan anak anak

Mama Zharfan said...

moga2 my boys later tak terbeban dgn hutang...if dpt loan MARA tu memang much better dari PTPTN kan...

Ezna said...

Moga rajin la belajar. Harap2 anak I dapat juga scholarship untuk sambung pelajaran ke peringkat yang lebih tertinggi. Aamiin.

aienienka said...

Itu la. PTPTN memang sedap masa belajar. dah habis belajar semput nak bayo.. hehe

Wak Lat said...

tahniahnyer..

anak wak ada 2 org tgh belajar under mara jugak.. 😅

Farhana Jafri said...

ha'ah pinjaman MARA memang best tapi PTPTN sakit nak bayar. Nak pulak kalau lambat dapat kerja

Azhafizah MN said...

Alhamdulillah..tahniah untuk adik adik :)