nuffnang

JANA DUIT

Masak apa sepanjang Minggu kedua puasa ni???

Assalamualaikum... Hai Semua...


Minggu kedua berpuasa.
Minggu ni dah lemau tak tahu nak masak apa.
Habiskan je apa dalam peti ais.
Sebab dah xjejak pasar sejak sebelum puasa ni.



Day 8
Ayam Masak Kicap
Sayur 
Cendawan.
Salad, Buah
Mango Sunquick Ais


Day9
Finally tak masak.
Sebab suami balik lewat, so dia tapaukan oden family mart dulu.
Sambil makan, kami order Set Nasi dari Muhamad Chan.
Makan Jam 9 malam
1 set makan masa bersahur. share2



Day 10

Singgam ikan tongkol je
Ulam & Sambal Tempoyak

Moreh
Kek Tupperware yang kak ipar pos untuk MIL


Day 11
Ingat nak masak.
Akhirnya decide nak bawak MIL makan kat kedai sepupu suami.
Sambil2 bawak MIL keluar amik angin malam.
Biasa kat rumah je sorang2 sebab kami keje


Day 12
Aku masak Ikan Tongkol masak lemak cili api.
Daging BlackPepper, Terung Sambal
Tup tup Abang Ipar datang sekeluarga berbuka di dengan MIL kat rumah kami.
So, banyak lauk kami yang tak habis. 
Dorang datang siap ber'ayam golek, mee sup, tomyam bagai



Day 13
Makan lauk semalam leftover.
Just tambah ikan goreng dan ayam goreng
Tembikai

Day 14 
Aku tak berapa sihat. Amik MC.
Masak ala kadar . Pastu lupa nak snap photo.
Aku buat Bayam Masak Bening & Ikan Selayang goreng je 
Berbuka dgn MIL je. Suami berbuka di luar dengan geng opis.


This weekend insyaAllah nak berbuka dengan family abang2 aku.
Korangggg.. Ada ke yg mcm aku? Plan nak buat biskut raya itu ini. Dalam hati, berkira-kira takut tak menjadi??? Hehehe

Ok. Bye
XoXO

5 comments:

Amie said...

Singgang tongkol, ulam dan sambal tempoyak tu dah cukup sedap!

mama sara nur @ Cik Nor said...

sedapnya juadah2 berbuka

norhidana said...

akak tahun ni banyak menu permintaan aiyan, lepas tu kadang banyak beli bungkus je... lagila bila aiyan kata nak buka roti telur... papa bungkus siap2

ingat minggu akhir nnti nak ajak adik berbuka bersama kt rumah, cuma tak tau menu apa yang ni hidang kan nnti

Azhafizah MN said...

Berbuka mana sempat je. Kalau dah buntu nak masak apa, masak yang simple simple je. Meriah berbuka puasa kalau ada tetamu. Sesekali bawak MIL keluar berbuka luas sikit permandangan dia bila lama terperuk kat rumah. Ada masa tak sempat masak, beli bungkus je senang. Ikut mana sempat. Saya macam tak ada plan nak buat biskut. Mood raya tak mai lagi. huhu

Mama Zharfan said...

saya tapau jer lauk everyday, kat stall yg sama setiap hari, kdg2 selang seli tapau tempat lain
anyway seronok tgk pic mknn warna warni yg u share tu..nampak sedappp :)