nuffnang

JANA DUIT

Ikea Haul : Kerusi Untuk Meja Menjahit & Curtain Rod Set

Assalamualaikum... Hai Semua...


Beberapa minggu lepas, masa suami jemput aku balik dari opis entah macamana tanpa di rancang awal, kami berjaya ke IKEA Damansara.
Benda kalau rancang tak menjadi.
Benda kalau tak rancang, tu la yang menjadi on the spot.

Isteri : Jom g ikea
Suami : Yeke,?
Isteri : Ye.. Jom.. Saya nak beli kerusi untuk meja menjahit.

Lalu membelok la kereta menuju ke Ikea yang yang indah selepas bincang 2 saat dalam kereta tu.

Plan nak beli :
1. Kerusi untuk meja menjahit
2. Curtain Rod untuk sheer curtain bilik 1.

Sampai - sampai je, terus isi perut dahulu..
Then jalan-jalan the showroom.. 


Hasilnya. Nak 2 benda, Terbeli 4 benda.
Tapi masih boleh di terima. Sebab tak melebihi budget semput kami

Bilik 1 memang dah beli sheer curtain. 
Cuma takde curtain rod.
So curtain road baru nak tambah untuk sheer curtain kat bilik ni.

Jam yang tak termasuk list.
Tapi suami nak beli.
Suami memang gilerkan jam. Ada je plan dia nk DIY itu ini.
Nak kumpul jam la..
Aku biorrrrkn aje..

Kerusi untuk ruang menjahit.
Tak sangka pilihan suami tepat.
Sebab?
Kerusi boleh lipat, dan tak menggangu ruang solat.

Korang pun macam aku ke?
Plan nak ke mana-mana bertahun2 tak pegi2..
Bila tak plan, menjadi la pulak plannya.


Ok. Bye
XoXO

9 comments:

Anum said...

jimat ruang

norhidana said...

ini kira ok sangat plan beli 2 tapi beli 4 kalau akak yg pergi plan nak beli 5 mau jadi 20 barang hahhaha...

PeRdU cINta said...

Yang spontan tu yang selalu menjadi dan lebih seronok.

Kamsiah yusoff said...

Haha takut nk p Ikea...tempat berhantu..sekali masuk tak jmp jalan keluar

Nina Mads said...

Ikea memang berhantu tp bila nk brg yg murah tk ada pulak last2 pi mkn hehe

ezy.xixii said...

rindu gak la nk melawat ikea..
sni xde ikea.. ade ktcc mall yg dh kurang sendu.. haha

dear anies said...

sbb tu sy tkt nk pegi ikea. konon nk jalan2 je tp bla keluar terbeli mcm2 benci betul hahahaha

nayfatimahrasyid said...

Syok nyer pi ikea... Kat Melaka tsk der lagi😬😬

Azhafizah MN said...

rindunyaa nak pergi IKEA. Sejak Covid tak lepas lansung ke sana. Masuk IKEA jangan percaya nak beli satu barang ke dua barang ke. Balik balik, banyak diangkutnya :)