nuffnang

JANA DUIT

Melayang duit bayar Saman je.. Hehehe

Assalamualaikum... Hai Semua...

Selagi boleh renew roadtax memang takde aku peduli hal saman.
Mana sempat bayar aku bayar.
Mana semput, aku biarkan dulu.

Nak dijadikan cerita masa balik Tganu bulan Mac hari tu ayoh aku kasi surat.
Aku ingatkan surat bank statement ke, surat insurans ke.
So, aku dengan ketenangannya terus buka depan dia.
Nahhhhhhhhhhh..
Surat Saman Speedtrap.
Nahhhhhhhhhhh.. Gambar kereta siap nampak tangan cik suami terpampang bila buka surat.
So, nahhhhhhhhh.. ayoh aku bunyi la sikit hal saman.

Umpama " Ko keje untuk bayar saman je la..hehehe"

Pantang ayoh aku kalau bawak kereta sampai kena saman.

Bawak biar berpada-pada.

Sebab saman kepada bayar guna duit. Bukan pakai ayerliurrrrr.

So membayar la aku semua saman tertunggak lepas dapat duit KWSP.
Dapat dr kerajaan, bayar semua untuk kerajaan.

Kita kerja la lagi esoknya cari duit.. Hehehehe

Hehehe..



RM 870 lepas diskaun 50%.
Saman kereta dan motor.
Motor tentu2 laki yg bawak.
Ada saman masa balik Tganu di LPT, balik kg suami di Perak dan highway sekitar KL& Seremban.
Tahu kenapa last saman 2017? (saman 2021 mmg di KL -suami keje)
Sebab 2018 MIL start sakit, kami jaga, so aku jarang balik Tganu naik kereta sebab biasa naik bas je sorang. Ke Perak takde balik langsung sbb both mentua memang dgn kami. Jalan2 ke tempat jauh pun takde sebab memang kat rumah je. Hehehe
Tambah plak 2020 covid takde ke mana2.. Takde la saman musim tu.


Dah settle, terus dia keluar sepotong ayat indah tu.

Moh la sambung keje, cukup bulan dapat gaji lagi..
Hehehe...

Korang dah bayar saman? Ke semua berhemah je kat jalan.. Kihkihkih..

Ok. Bye
XoXO

12 comments:

nohas said...

ada satu saman polis RM300..blm bayar..huhu..

Sis Lin said...

Banyak tuu.. adeiii.. ni pun hartu Suami dah check dan bayar, lupa plak nak tanya berapa..

Anum said...

banyak tu

Fieza Sani said...

adeh...part ni lah husben akak hati2 bila atas jalanraya. mmg husben jenis cermat atas jalanraya. Tak mau bayar saman kat kerajaan.sayangi lah duit anda konsepnya..haha...

Wak Lat said...

kadang2 wak pon x fhm sistem byr saman ni., kita yg bayar awal mmg tak dapat diskaun, ni byar lambat2 berpuloh tahun pon dapat diskaun 50%., aiyahh., tu blom lagi raYkat singapore yg tunggakan saman juta2 rm., aiyahh., ;(

notie said...

sayangnya duit banyak2 kena bayar saman

shima jelani said...

alhamdulillah baru settle saman jgak.

debar kalau dapat surat saman camni. abis semua saman dia listkan hehehehe

Sii Nurul (Nurulatika) said...

uishhh byaknyaa... Alhamdulillah settle juga kan

Shalimar Yusof said...

banyaknyaaa,,,kita nak bayar rm150 hari tu pun terketar-ketar rasa tangan..hihih..tp kan bila lepas bayar..rasa lega sangat kan

Nina Mads said...

Banyaknya saman.. tak pasti lah laki bini dpt saman berapa. Tak pernah check huhu

ezy.xixii said...

fuhhh byk saman!
nasib baik dpt diskaun..

Azhafizah MN said...

Banyak tu saman kena bayar. Mujur dapat diskaun.
Alhamdulillah, tiada saman :)