nuffnang

JANA DUIT

Beli alatan baking di Mr.DIY

Assalamualaikum... Hai Semua...


Weekend hari tu, ke Shah Alam nak cari maxis center.
Dah alang- alang kat sana, singgah la ke Mr.Diy.
Niatnya hanyalah nak beli bekas letak susu.
Tup-tup satu plastik dibeli.






Sejak join group masakan kat fb, teringin rasanya nak belajar buat kek. 
Walaupun aku sangat tak pandai buat kek. 
Berbanding masak lauk, aku banyak mencoba menu lauk pauk.

Tak menahan beli sudu penyukat, loyang kek &cawan kertas. 
Nak buat cupcake kekdahnya.
Pastu bila tengok resepi, kecut perut....
Eh, aku takde ni, eh aku takde tu. 

Suami dah tanya bila masa nya nak buat kek, jangam tersadai je benda alah ni dalam kabinet. 
Aku pun risau kot2 la hanya hangat-hangat tahi ayam.. hahaha. 
Oh, btw kek humban ke longkang tu dah biasa huhuhu.



Selingan: Bekal semalam nasi goreng ikan masin air tangan suami.


Ok.bye

5 comments:

Rizziela said...

memang best buat kek..tambah2 kalau kek yg kita buat tu menjadi

shidasanmil said...

comelnye penyukat tuu..harus beli lepas ni..hehehhe

Mardiah Diana said...

Selamat membuat kek dik hani...tak sabar nak tengok kek yang hani buat...hihi
Comel jer alat penyukat tu...

ezy.fia said...

Penyukat tu same ngn aku pnye..haha..
Aku ni jns wahi wat kek gop..
Pasni nk beli mixer ngn oven sutir..

Farrah MF said...

Happy Baking, Cik Nani!
Barang2 kat Mr. DIY memang best2 boleh buat rambang mata :)