nuffnang

JANA DUIT

Rumah Kesayangan : Streamyx

Assalamualaikum... Hello...


Kami takde pilihan.
Di kawasan taman ni, hanya ada streamyx.
Takde UNIFI.
Walaupun niat utama nak UNIFI.
Sebab unifi lagi laju kebambongggg dan ada siaran TV.

Menurut TM, Streamyx pulak hanya ada 1 mbps.
Yang paling slow.
Paling S. L.O.W yer...

Nak atau tak nak, ITU SAHAJA pilihan kami yang ada untuk kami pilih.


Sabtu lepas dah pasang streamyx.


Tapi line sangat teruk.
Suami dah call 2x TM tapi still ada problem

Suami dah check meter upload and download seperti yang TM mintak (masa call TM customer service),
Bacaan sepatutnya 800 keatas untuk yang streamyx 1mbps.
Tapi bacaan kat rumah kami hanyalah 200.
4x ganda lebih slow daripada yang sepatutnya.


Tujuan Utama Pasang Internet :
Hanyalah untuk suami buat kerja.
Hanyalah untuk suami siapkan kerja.
Hanyalah untuk suami mudah buat kerja.

Tapi sampai sekarang, nak download pun tak boleh.
Sedih.

Kalau internet takde, suami terpaksa OT sampai tengah malam.

SEDIH.
Sape sedih?
ISTERI S.E.D.I.H

Tunggu lagi sehari dua (seperti yang dijanjikan TM untuk solve problem ni)
Semalam orang TM ada call, insyaAllah samada esok ada lusa boleh solve.

Updated on 2017 : Kami dah terminate Streamyx. Pakai DIGI unlimited phone pakej.

Ok. Bye

10 comments:

Rizziela said...

Saya pun masih berkira2 lg..nak register or tidak strymex ni..bayar mahal2 tp x blh pakai..x bagus gak kan

Juls Julie80 said...

assalam sis..

saya pun baru pindah apartment kat putrajaya sis..lg sedih perumahan baru ni xde lagi streamyx,,apatah lg unify...unify kat rumah lama tu masih lg byr sampai sekarang,,sbb nak tunggu abiskan kontrak unify sampai ujg thn ni..kalau x,,.kene bayar dennda plak nnt... huhuhu

safurara said...

semoga dipermudahkan semuanyaaa.

NFAM said...

Assalam sis. Sy guna YES. Alhamdulillah ok. Besides, kawasan rumah masih dalam coverage YES. Tapi tu la, kena contract 2 tahun untuk YES. Bil nya sebulan around RM100 la..

Asha Lya said...

Lya pun baru bercadang nak psg internet kat umah tpi tengah fikir2 nak guna mna yg baik sbb kat cne pun x da unify

Asha Lya said...
This comment has been removed by the author.
Asha Lya said...
This comment has been removed by the author.
Asha Lya said...
This comment has been removed by the author.
NabilaHasyim SKMAGIC said...

streamyx pn ada TV, tp kena byr lebih la utk tambah pakej tu..
kawasan rumah ni pun xda UNIFI, streamyx ni pun baru psg thn lps..
staff TM kata, susah nak psg UNIFI, kos tinggi sbb guna fiber optik kan..
so guna streamyx jg, plg geram kena byr lebih sbb GST, iskkk

Cik Kumbang said...

cik kumbang pun baru juga pasang streamyx last month
so far belum meragam lagi hihi