nuffnang

JANA DUIT

Koleksi HK : Kalkulator HK

Assalamualaikum...


Sebenarnya, kalkulator ni aku beli tahun 2012.
Masa tu belum kawen lagi, muda tang tang lagi time tu.

Aku beli masa balik raya Terengganu tahun 2012 tu.
Sebelum ni, awal tahun 2012, aku duduk sebilik dengan dak Ezy Comel tu,
Time tu takde kalculator, aku curi guna pinjam dia punya.
Bila dia pindah, aku decide nak beli sebijik kalkulator....
Terus la aim nak kalkulator yang comey lote.

Nak kalkulator HK.

Sebab sebelum ni dah pernah survey kalkulator HK kat Jusco Bukit Tinggi.
Dan harganya sangat mahal.

Yang paling murah pun dah RM29.90 (paling kecik)
Yang mahal pulak sekitar RM54.00 (paling besar)
So, niat nak beli kalkulator ni aku pendamkan. Cancel terus..

Sehinggalah masa balik raya tahun 2012 tu, aku jalan-jalan kat kedai cenderamata depan Stesen Bas Kuala Terengganu, aku jumpa kalkulator comel ni.

Harga ni hanyalah RM 29.90 untuk saiz paling besar. Sedangkan harga kat kedai di Jusco Bukit Tinggi, kalkulator macam ni RM54.90.
Aku TERbeli satu.

Besar dan luas mata memandang digit-digit number...
Di kalkulator ini la menyaksikan total-total bil yang berderet-deret dikira lepas gaji.
huhuhu.


Masih berbakti sampai sekarang.

Dulu dak Ezy tu la tolong aku buat kira-kira untuk duit rumah sewa, duit kereta, duit berjimba dengan encik kesayangan masa tu.
oh. #malu


Ok. Bye

8 comments:

NabilaHasyim SKMAGIC said...

waahh syok la ada koleksi macam ni...

saya tak ada kartun/karektor yang diminati, acaner..?
sian, sob sob sob...

Kak Vit said...

comelnya kalkulator! hihi..

ezy.fia said...

wow comel giler kalkultor HK.. haha..

puas hati betol blh wat kire2.. hihi

sweet tooth said...

ni die hard fan HK ni... heheheh...

Puan Yaanie said...

jemput join GA yanie :)

http://impianacikyaanie.blogspot.my/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie-1.html

Juls Julie80 said...

comelnyer kalkulator tu.. :)

cik mah said...

Heheh...hari tu jumpa gak murah..tp xbeli pun..hehe

Asha Lya said...

X pernh lgi Lya jumpa kalkulator mcm gini d cne, serious comel gilerrrr..pink you