nuffnang

JANA DUIT

Korang guna sabun apa?

Assalamualaikum...


Korang guna sabun apa?


Aku guna Daia Floral..
Harga mampuMILIK
Siap dapat percuma pinggan.
Aku guna pinggan percuma sebab since zaman study, semua benda nak free.
So dapat pinggan free dah tentu suka sangat la sebab tak payah beli pinggan kaca lagi.
Haruslah berjimat nakkkkk...
Gituuuu...

Bila kumpul2 jadi satu set pinggan.
Comel pulak aihhhh.

Since tu dah ok dengan jenama ni.
Cuma kadang2 kalau takde stok, guna BioZip


Untuk basuh cadar, sarung selimut &langsir, kami guna sabun Attack Color.
Harganya haruslah mahal berganda-ganda dari Daia.

Cadar yang dibasuh tak pudar.
warna still sama.

Untuk pakaian harian aku guna Daia je.
Jimat kos.

Kalau guna attack color setiap hari, tokey kayu balak pun bangkrupsi...
Tokey Qu Puteh pun gadai baju blink-blink.
hehehe

Psst : Korang guna sabun pe?


Ok. Bye

13 comments:

Sha Nazri said...

Sy guna daia sjk zmn old skool lg smpi skrg..
patutla cadar cepat buruk..
kn cuba gak attack colour ni...mahal sket xpe, asalkan poket xkna heart attack

NabilaHasyim SKMAGIC said...

skg ni guna jenis liquid, Breeze 4.4KG tu, beli masa offer harga kurang dari RM20...
TOP atau DYNAMO pun antara pilihan kalau Breeze tak ada offer..
bab kusam, warna pudar, xperasan la pula..
yang Nabilah tau kalau sidai luar kena matahari, kena jemur bahagian dalam/terkalih tu la, baru warna tak pudar..
tapi Nabilah sidai baju dalam bilik...hihuuu

InaYusoff said...

daia kuat!..
kalau basuh baju kotor..
memang bersih..

tapi tulaaa..
cepat reput pon ada bajunyee..

sy beli je memacam sabun..
kecuali daia..
sebab kes gitulaa..

genuine1224 said...

saya guna top. baju tak hapak walau sidai dlm rumah. tapi sekarang ni mcm bau jugak. hehehe
kadang2 guna kuat harimau, guna biozip. mcm2 gak la. tgk pada sale. daia tak minat bau dia, mcm kuat sangat. dlu ok, sejak pregnant sampai skang ni takleh bau pulak.

Shela Abd Rohman said...

Saya guna jenis cecair. yang harganya bawah RM20 . kihkih !
tak kesah jenama apa, sama da Breeze, Top, Dynamo, Kuat Harimau.. yang mana sale.. yang tu beli. bila time sale.. beli siap-siap 2 3 botol. jimat untuk beberapa bulan (sebab berdua jek) kalau tak pilih harga, suka breeze sebab bau dia kuat dan wangi..

saya tak pakai sabun serbuk sebab baju cepat lusuh..

ameris said...

saya guna dynamo.skali beli 4 yg besar.
tahan setahun guna.

Rizziela said...

Bab sabun basuh baju or pinggan memang en Suami yg beli & uruskan..tp dia pakai breeze yg liquid tu..katanya lebih bersih & senang nak uruskan

Aku said...

Kite guna sabun boom power tu je.lg murah dan lagi bersih.wangi jugak.

sweet tooth said...

either breeze or dynamo. x penah guna lain...

Miss N said...

saya guna sabun jenis cecair breeze. dulu pernah guna serbuk tapi selalu sangat serbuk tu x hancur menyebabkan ia melekat pada baju. bila kering nampak kesan sabun. saya x sidai baju. guna dryer aje. jadi tak perasan pulak warna baju jadi pudar..

Cik Kumbang said...

cik kumbang guna sabun TOP warna kuning sebab tak bau hapak if hujan then kita jemur dalam rumah

kalau untuk cucian tangan cik kumbang pakai daia serbuk macam dlm gambar tu ehe~

cik chinta said...

kalo yg mana sale tu la yg kite guna sabunnya. hahahah.

Unknown said...

salam hani.
slalu kita pakai fab downy.
tapi bila lupa nak beli n habis terus beli je ape2 brand
yg kusam tu kite x perasan pulak.
next time will cek.