nuffnang

JANA DUIT

Shopping di Sungai Besar untuk Projek Laman Rumah

Assalamualaikum...


Kalau balik dari rumah mertua, memang satu kebiasaan untuk singgah di Sungai Besar.
Untuk ke kedai RM2
So, semalam otw nak balik dari rumah mertua, kami singgah beli barang kat Sungai Besar..



Tong Sampah Hitam = RM16.90 (15 gelen)
Bagi aku dah murah la.
Sebelum ni aku survey kedai ada jual RM23.90.

Tujuan Beli: Nak tadah air untuk siram pokok depan rumah (air slow) & untuk standby tadah air dalam bilik mandi kalau krisis air melanda.


Alas Kaki RM2.
Beli nak letak kat pintu masuk.
Tapi sayang, ianya tak serap air.
Setakat nak kesat kaki boleh laa..



Antara barang lain yang dirembat di kedai RM2:
Penyodok sampah - untuk laman rumah
Tali - untuk sangkut rail gantung bunga di laman rumah
Kepala paip plastic - untuk paip laman rumah nak ganti baru.
Penyangkut biru - Untuk sangkut penyapu area laman rumah.

Plan dengan suami sabtu ni nak start projek laman rumah, ntah menjadi ke tidokkkkk la.
Dah 3 bulan plan, harammmmm tak jadi.
Alaaa..projek tambahbaik sikit-sikit jer.

Total habis RM67.
Dapat banyak barang.
Sebelum ni plan nak beli tong besar 60 gelen tapi harga fuhhhhh RM80 lebih wooooh.


Ok. Bye
XoXo

4 comments:

cik mah said...

Aaa...betul tu tong sampah tu tgok kat kg hubs rm16.90 gak..skali tgok kat giant. Rm23..

Asha Lya said...

Bli skit2 x trasa sgt kan, klau mnjdi nnt bgi tunjuk erkk

ezy.fia said...

rajin dia ni..
semoga projek di laman rumah berjalan lancar ari sabtu ni ye..
hihikk

NabilaHasyim SKMAGIC said...

wah murah dah tu, kedai mana ek?
kitorg hr2 beli kt gudang tu, nama AVS ke pe..

alas kaki tu, nabilah letak kt sinki dapur,huhu