nuffnang

JANA DUIT

Rumah kesayangan : Projek Laman Rumah

Assalamualaikum...
Heyyyy korang semua...


Entry ni ada cerita pasal shopping barang untuk projek laman.
Actually bukanlah projek juta-juta pun. $$$$$.
More to projek untuk menambah baik laman rumah tu.

Sebelum ni kami ada dirikan pokok bunga gantung kat laman rumah ni..
Tapi dah roboh mungkin sebab tali dia dah rapuh.
Tong hitam pun dah letak kat bawah paip untuk tadahan 
Senang nak siram pokok sebab air slow sangat kalau tak tadah



Naikkan balik dan gantung balik pasu gantung tu.
Ada pasu lama yang pecah sebab jatuh hari tu.
Dah ganti baru
Kali ni guna tali nylon yang beli kat kedai RM2.
Harap kukuh la..


Ruang depan parking kereta
SEBELUM


SELEPAS


Gantungkan penyangkut untuk penyapu..
So, takde lagi la fenomena penyapu monyok duduk tepi dinding..
Sebelum ni, penyapu kami letak je atas lantai, sandar ke dinding..
Penyapu cepat rosak, sebab kadang2 kena air kat batang kayu dia..

Niat nak pasang shelf terpaksa dilupakan sebab kayu shelf dah rosak kena air hujan... huwarghhh..
Tu la padahnya bila biarkan kayu shelf kat luar tanpa disedari sudah terkena air hujan


Ok.bye

4 comments:

Asha Lya said...

Luas halaman umah cik hani..cntik.klau umah sndiri senangla nak ubahsuai deko2 hhehe..

Sha Nazri said...

seronoknyer dh ada taman..blh relax kt sini nt

Nadiah Hanum said...

rajinnya hani berpokok bunga..saya tak pandai..asyik tak menjadi jer kalau saya tanam! huhu..bestkan tengok "hijau" di halaman rumah..

sweet tooth said...

banyaknya pokok bunga hani... huhuhu... pokok umah i ada pokok yg guna utk masak ja... pokok bunga hanya pokok yg tahan idup sendiri... x dan nk cara pokok pasai slalu balik lambat dr opis and weekend slalu balik kg... huhuhuhu :-P