nuffnang

JANA DUIT

Rumah Kesayangan : Rak kasut sedia ada

Assalamualaikum...


Lepas pindah dari rumah sewa last year, aku still bawak cabinet pink-cream yang kami cat dulu.
Tapi disebabkan dah takde ruang nak letak almari ni dalam rumah, kami letak kat beranda jadikan rak untuk kasut dan barang moto suami.

Bila tahu beranda tu kena tempias hujan,  almari ni terkopek di bahagian atas.
So, kami decide untuk buang bahagian atas, dan guna hanya bahagian bawah (rak kasut sahaja)..
Dan alihkan kedudukan rak kasut ni dekat dengan sliding door (untuk elak tempias hujan)

Nak tahu tak.., since suami dapat kerja baru, meriah youuuuu kasut dia.
Bukan main 2-3 pasang kasut baru dia beli, so rak kasut tu tak muat.

Kami letakkan rak tambahan untuk kasut/selipar.


Rak Bertutup kat bawah - letak kasut yang jarang pakai.
Rak Putih atas - letak kasut kerja harian, selipar
Rak atas (hijau) - letak kasut kerja suami/selipar

Rak hijau tu hadiah kawen (housemate bagi)

  

Nampak tak rak tepi katil tu?
Rak tu la aku pindahkan letak jadi rak kasut.
Aku dah gantikan dengan side table lain.

Rak ni general worker aku kat site yang DIYkan untuk aku...
Tujuan utama: Nak letakkan album gambar kawen dalam rak ni.
Tapi bila aku letak album jadi berdebu dan berwap air sebab rak ni attached terus atas lantai (takde kaki cabinet). 
Sebab tu aku tak guna, dan letakkan kat beranda jadikan rak kasut tambahan.

Album kawen sekarang dah letak dalam drawer kat TV cabinet.
Agak2 boring duduk depan TV, buka la drawer kelebek la album tengok gambar zaman duduk sopan atas pelamin tu.


Ok. Bye

5 comments:

Asha Lya said...

Kemas jet ya rak kasut cik hani..Lya x da lgi rak kasut.asal nak bli asik lupa ja hhaha

Jepun Mari said...

nice to meet you,, , jom join utk meramaikan kenalan di alam maya
http://jepunmari2.blogspot.my/2015/10/segmen-jom-tambah-follower.html

utk tambah follower.. :)

Jepun Mari said...

bgusnya idea DIY rak kasut tu, good idea..huhuu

cik mah said...

Wahhh..bgus..kreatif n pelbagai guna..

Sha Nazri said...

guna semula..kreatif!