nuffnang

JANA DUIT

Kesah Google Adsense

Assalamualaikum... Hai Semua...


Aku register google adsense sekitar Januari 2020.
Tu pun lepas tahu BFF Cik Ezy buat, aku pun buat.
Tahun ni tengok2 iklan dah deactive.
Tak tahu sebab apa.
Katanya kena masukkan pin verification
Tunggu punya tunggu, surat /email takde sampai pun.

Aku rasa aku request dah 3kali kot. hahaha

Last week aku tanya mak aku kalau ada surat sampai.
(Aku letak alamat kampung)
Mak cakap takde.

Aku buat kesimpulan - Memang aku kot yang problem masa apply google adsense, yelaa sejenis makhluk yang nak buat blog tapi serba serbi tak reti.
Huhuhu.
Mungkin aku yang salah kot, sebab tu takde sampai surat.

Aku biarkan je la. Merajok!. Taknak pedulik.
Takpe la kalau blog takde iklan pun.
Janji ada blog untuk nulis2 cite sendu aku ni.

Tup tup hari ni mak aku whatssap cakap surat ada sampai.
Aku mintak mak bacakan no pin dalam tu.
So, bolehla aku buat verification address tu.




So, kita tengok la apa jadi kat blog aku lepas ni.
Aku pun tak tahu la apa nak jadi.
Sebab serba serbi tak reti ehhhhh.

Sendu betul aku ni..
Mujur ada Cik Ezy yang selalu bantu bab blog ni.

Ok. Bye
XoXO

9 comments:

ezy.fia said...

dpt pon surat.. nt iklan menari2 la kat blog mu blk..
blh la jana pendapatan kat blog kita yg sendu2 ni.. kehkeh

Warisan Petani said...

Tenguk iklan yang keluar, banyak yang tak sesuai

A m m i said...

Tak reti takpe..kita blajar slow2

Ain Athirah said...

Wahh tahniah2. Selama menari2 iklan

Amie said...

Tahniah!
Lama-lama sendu itu akan reda juga.

Mama Zharfan said...

wah best tu..moga dpt byk earning!

Ann Ishak said...

alhamdulillah, semoga banyak ong selepas ini

HanNis SaNia said...

Yeay lps ni boleh dpt duit dari google ...

Azhafizah MN said...

Tahniah, iklan dah berlegar legar dalam blog :)